Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sakkverseny Kapuváron

Kurcsics István, a helyi sakkegyesület elnöke elmondta, hogy eredetileg nem tervezték a negyedik gyermekcsoportot, de mivel olyan nagy létszámban jelentkeztek az óvodások, így őket sem akarták kihagyni a versenyből. Egyébként az előző rendezvényhez hasonló számú érdeklődőt vártak, melyre négy országból 95 résztvevő érkezett Magyarországról, Szlovákiából, Horvátországból és Ausztriából.
Kurcsics István az egyesület céljával kapcsolatban megjegyezte: Kapuváron és környékén a sakk utánpótlás biztosítása amatőr és verseny szinten. Heti három alkalommal szervezik a foglalkozásokat az általános iskolákban, valamint csütörtökönként a művelődési központ helyiségében. Utóbbira  az óvodásoktól a nyugdíjas korosztályig bezárólag mindenkit várnak. Hogy az eredményekkel is tisztában legyünk, az elnök a következőket mondta:  A gyerekek eddig két országos bajnoki címmet szereztek, valamint bejutottak a második helyre, ezenkívül több megyei első, második és harmadik helyezéssel büszkélkedhetnek. Név nélkül említette, hogy nem egy versenyzőjük kiemelkedően teljesít a nemzetközi rangadókon is.
Bata Ágnes egy esztendeje sakkozik versenyszerűen. Az alapokat apukájától tanulta, de a mérkőzésekre már Kurcsics István készítette fel. Alaposan “bemelegített” a legutóbbi ver-senyre, még aznap reggel is edzett. A kislány nem tesz különbséget az otthoni és az idegenben lejátszott meccsek között, mert mindegyiket kedveli. Megyei elődöntőben második, a Bástya Kupán pedig harmadik lett - árulta el Ágnes.
Molnár Dániel és Dezamics Máté kórusban reagáltak arra a kérdésre, hogy ki foglalkozik a felkészítésükkel: István bácsi - jött az egyöntetű válasz. Egyikük három éve, míg a másik fiú pedig tavaly októberben kezdte a sakkozást. Dani csakis az első helyre számított a rapid versenyen, társa egyelőre a másodikkal is beéri.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play