Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sarkalatos témákat érintettek a képviselők

A csornai képviselő-testület  városüzemeltetési cég beindításáról hozott januári döntésének megfelelően megkezdődtek a Vilmos Park Kft. előkészületi munkái. Az áprilisi tanácskozáson Horváthné Hatos Évát nevezték ki a cég ügyvezetőjének, majd meghatározták az önkormányzat tulajdonában vállalat tevékenységi körét: piac-, parkoló- és közterületfelügyelet, továbbá a közmunkaprogram koordinálása tartozik ide. – Mint minden indulásnál, a tapasztalatok hiányában itt is felmerült néhány gyakorlati kérdés, de a terveknek megfelelően halad a kft. munkája – tájékoztatott Major András képviselő.
A Fidesz-KDNP frakció közel egy éve tervezi azt a beruházást, amely alkalmas a megújuló energia előállítására – hangzott a tájékoztatóban. Hogy kellő ismerettel rendelkezzenek, külföldön is körülnéztek, s végül a biogázerőműről döntöttek, mely legalább olyan környezetkímélő, mint a csornai határban működő, szél erejével hajtott energiatermelő berendezés. A Vill-Korr Kft. a településre erőműrendszert tervezett, melynek üzemeltetéséhez az önkormányzat is csatlakozik – jelezte Háncs Károly, aki hozzátette: a termelés megindulása után közös gazdasági társaság alakítását tervezik. Szintén kollektíven gondolkodnak egy majdani 500 kilowattos naperőmű, valamint a hőközpont területén 50 kilowatt teljesítményű szélerőmű telepítésén. Amennyiben arra alkalmas pályázatot találnak, az önkormányzat további egységeket is felállítana a település külső részein. Ugyanígy az előirányzatok szerint alakul a csornai termál felújítása – mondta a képviselő. A festés, a tereprendezés és a parkosítás megtörtént, a medencéket pedig olyan műanyag borításos technológiával tették használhatóvá, amelyet eddig Csornán nem alkalmaztak. A város a nyitáshoz négy medencére kapta meg az engedélyt, de a képviselő abban bízik, hogy ezeken felül még egyet be tudnak üzemelni. A vízjogi engedélyek beérkezése után ugyancsak reménykeltő, hogy  minden mérés után jó eredményt mutattak a laborértékek.
NB-III-as csoport utolsó, Csorna-Nagykanizsa között játszott mérkőzésének éremátadója után a Fidesz-KDNP frakció képviselői  átnyújtották azt az egyenként felajánlott 120 ezer forintot, amelyet a műfüves pálya építésére szántak.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play