Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sárkányűző lovacskázás, körhintázás

A Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület közösen hirdette meg azt a “Népi játékok fesztiválja az óvodában” című pályázatot, melyen sikeresen szerepelt a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány. Mit kapott a nyertes?  Azonkívül, hogy Pest megye déli csücskéből ideszállították az eszközöket, minden résztvevő ingyen használhatta az egyszerűbb és bonyolultabb berendezéseket. Szerintem még a kísérletező kedvű felnőttek is szívesen kipróbálnák azokat a természetes anyagból, főként fából készült ősi népi játékokat, melyek használata türelmet és némi kézügyességet igényel.
Varga Endréné, az alapítvány kuratóriumi titkára elmondta: a fesztivált a kapuvári Király-tó Óvodának és a hozzá társult tagintézményeknek szervezték meg. A nap első felében mintegy 150 kisgyermekre számítottak a térségből, ebéd után pedig ugyanennyi kapuvári óvodást vártak a rendezvényre, zárásul pedig a megzenésített verseket előadó Fabula együttes adott koncertet.
A felnőttek után megszólaltattuk a főszereplőket: Horváth Esztike az egyensúlyozó játékkal ismerkedett meg. A Babótról érkezett kislány korábban nem találkozott ilyen jellegű szerkezetekkel. Szalai Benedek az osli margaréta csoportot erősíti. Őt az összerakós, a célzós és az állatos feladatok érdekelték elsősorban. A kapuvári katolikus óvodába járó Németh Áron valóságos hős lett a fesztiválon, hiszen még a sárkányt is legyőzte. A fiú elmondta, ha később lesz alkalma, szívesen kézbe veszi az ilyen jellegű játékokat. Takács Anna szintén a katolikus óvodából jött ki a rendezvényre. A többfejű mesebeli élőlénnyel ő is megküzdött, utána pedig lovacskázott.

Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play