Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Sárkányűző lovacskázás, körhintázás

A Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület és a Népi Játékokért Közhasznú Egyesület közösen hirdette meg azt a “Népi játékok fesztiválja az óvodában” című pályázatot, melyen sikeresen szerepelt a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány. Mit kapott a nyertes?  Azonkívül, hogy Pest megye déli csücskéből ideszállították az eszközöket, minden résztvevő ingyen használhatta az egyszerűbb és bonyolultabb berendezéseket. Szerintem még a kísérletező kedvű felnőttek is szívesen kipróbálnák azokat a természetes anyagból, főként fából készült ősi népi játékokat, melyek használata türelmet és némi kézügyességet igényel.
Varga Endréné, az alapítvány kuratóriumi titkára elmondta: a fesztivált a kapuvári Király-tó Óvodának és a hozzá társult tagintézményeknek szervezték meg. A nap első felében mintegy 150 kisgyermekre számítottak a térségből, ebéd után pedig ugyanennyi kapuvári óvodást vártak a rendezvényre, zárásul pedig a megzenésített verseket előadó Fabula együttes adott koncertet.
A felnőttek után megszólaltattuk a főszereplőket: Horváth Esztike az egyensúlyozó játékkal ismerkedett meg. A Babótról érkezett kislány korábban nem találkozott ilyen jellegű szerkezetekkel. Szalai Benedek az osli margaréta csoportot erősíti. Őt az összerakós, a célzós és az állatos feladatok érdekelték elsősorban. A kapuvári katolikus óvodába járó Németh Áron valóságos hős lett a fesztiválon, hiszen még a sárkányt is legyőzte. A fiú elmondta, ha később lesz alkalma, szívesen kézbe veszi az ilyen jellegű játékokat. Takács Anna szintén a katolikus óvodából jött ki a rendezvényre. A többfejű mesebeli élőlénnyel ő is megküzdött, utána pedig lovacskázott.

Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés