Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Sás utcai fesztivál Kapuváron

Dukai Miklós képviselő köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy az ötödik alkalommal megrendezett fesztivált a volt Sás utcában lakók kis közössége hozta létre. “Ártatlan” sörözésből és beszélgetésből forrta ki magát a város egyik meghatározó összejövetele, melyre izgalommal készültek a kicsik és nagyok. A Kapuváron felcseperedő dr. Faragó Sándor általános és középiskoláját is a településen fejezte be. A Nyugat-magyarországi Egyetem rektora annak ellenére, hogy negyven esztendeje elkerült szülővárosából Sopronba, mindig szívesen visszatér ide. A professzor szerint fontos, hogy emberként és barátként tekintsenek egymásra a kisebb-nagyobb közösségek. – Gyökérbe kapaszkodó lelkülettel jöttem ide, és annak az örömömnek adok hangot, hogy jó dolog együtt lenni, melyre az ilyen rendezvények lehetőséget adnak – fogalmazott az egyetemi tanár.
Az 1978-ban alakult és 1991-ben egyesületi formát öltő, kb.nyolcvan különféle járművet magáénak tudó soproni autó-motor veteránklub tagjai szívesen részt vettek a Sás utcai fesztiválon. Schőberl Ernő jó negyven éve, Németországból  ajándékba kapott háromhengeres, kétütemű autójával érkezett a helyszínre. A 250 cm3-s, 34 LE-s teljesítményre képes járművet gazdája azóta is mindennap használja. Nagy becsben tartja a család az 1969-ben átvett négykerekűt, melynek vámtarifáját két évig törlesztették. A jármű annyira hozzánőtt Schőberl Ernőhöz, hogy szeretné örökül hagyni fiára, aki remélhetőleg ugyanilyen gondossággal őrzi, és még a századik születésnapját is megélheti az oldtimer.
Tóth Sándor szerint a Sás utcai fesztivállal elégedettek lehetnek, hiszen évről évre folyamatos fejlődést mutat, melyhez az is hozzájárult, hogy uniós forrást nyertek a megrendezéséhez. A századforduló utáni vásári hangulatot felelevenítő program szervezői minden alkalommal megpróbálnak a rendezvénybe valami újdonságot belecsempészni. Jótékony céllal hozták létre az idei telefonhajító-versenyt, melynek bevételét az Arany János utcai óvodának ajánlották fel. A főszervező tudomása szerint a rendkívül szokatlan megmérettetést Finnországon kívül az Egyesült Államokban rendezik meg, vagyis a szétesés megakadályozása érdekében becsomagolt, régi megunt készülékektől úgy kell megszabadulni, hogy a lehető legmesszebbre kell eldobni. Az első helyezett vitnyédi fiatalember nemzetközi szintre fejlesztette képességét, mert mobilja 72 méter 60 cm-nél állt meg. Tóth István csak feltételezte, hogy a nyertes nem szerette telefonját. A százegy versenyző részvételével megtartott, első hallásra talán haszontalannak tűnő tevékenységből 50 ezer 500 forint gyűlt össze.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés