Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Scherer Gyula-díjjal ismerték el a kapuvári művészeti iskola nevelőtestületét

"Jó estét, jó estét!" címmel önálló bemutatót tartott a Kapuvár Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja a Rábaközi Művelődési Központban. Az egész estét betöltő táncműsoron Hámori György polgármester a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületének magas szintű szakmai munkájáért adott át kitüntetését.

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola. – Az elmúlt két évtized alatt rengeteg gyermek és felnőtt ismerkedett meg a néptánccal, népzenével és vált közösségünk aktív tagjává – mondta Csitei Gábor a Kapuvár Néptáncegyüttes egész estés bemutatója előtt. A jubiláló művészeti iskola intézményveze-tője már a próbáról elérzékenyülve beszélt, mert megható látvány volt, amikor a gyönyörű ruhába öltözött fiatalok a lelküket is beleadva, profi módon táncolták el a bonyolult koreográfiát. – A fiatalok olyan értéket hordoznak, amely szebbé és jobbá fogja tenni mai világunkat – tette hozzá.

Hámori György köszöntőjében a művészeti iskola indulásáról beszélt: – Csitei Gábor 20 évvel ezelőtt iskolai formában szervezte az akkor már Kapuváron reneszánszát élő néptáncoktatást. A város polgármestere szerint ez nagyon jó kezdeményezés volt az igazgató részéről és azóta a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét és sikert sikerre halmozott fel az iskola. A kívülállók többnyire csak a végeredményt látják, de a háttérfeladatokat a néptáncos szakemberek végzik el a gyerekekkel. A kapuvári néptánc megőrzéséért és átörökítéséért egy teljes kollektíva és annak vezetője dolgozik évtizedek óta. Mindennek legszebb példája az a több száz kisdiák, aki az iskola tanulója volt, vagy jelenleg is ide jár, esetleg jövőre be fog iratkozni – hangzott a művelődési központban.
Hámori György továbbá kiemelte: Kapuvár mellett a környező településeken kihelyezett néptáncoktatás folyik napjainkban is, tehát biztosított a jövője a a kultúra ezen ágának.

A „Jó estét, jó estét!” elnevezésű néptáncos bemutatón a talpalávaló muzsikát Lakatos Áron és zenekara biztosította. Az est művészeti vezetője Gálik Klaudia és Gálik Gábor volt. A koreográfiát Gálik Klaudia, Kukucs Eszter, valamint Gálik Gábor állította össze, művészeti asszisztens pedig Kukucs Eszter volt. Az előadást rendezte Gálik Gábor. A műsor a Kapuvár Néptáncegyüttes, a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola, és a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósulhatott meg.
Fellépett Babos Kincső, Csapó Júlia, Füzi Borbála, Horváth Laura, Horváth Nikolett, Kárpáti Kincső, Kiss Blanka, Klinszki Dalma Angyalka, Kovács Eszter, Kreták Anna, Kreták Luca, Kuslits Nikolett, Mátis Fanni, Menyhárt Hanna, Mészáros Emese Virág, Nagy - Kutasi Viktória, Németh Eszter, Papp Zsóka, Török Lara Líra, Varga Viktória, Vass Lili, Vass Hanna, Zsirai Sára, Barbély Benedek, Basák Ákos, Batári Bendegúz, Bokkon Edmond, Boldis Barnabás, Firtl Benedek, Horváth Bálint, Kálmán Bence, Kuslits Dániel, Módos Márton, Németh Áron, Németh Zalán, Papp Dániel, Pongrácz Balázs, Szalai Gellért, Szegh Dávid, Szommer Dániel, Varga Ábel és Varga Dániel.

(Fotók: www.facebook.com/kapuvar.neptancegyuttes)

 A 20 éves évforduló alkalmából Kapuvár Város Önkormányzata Scherer Gyula-díjat adományozott a Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestületének oktató-nevelő munkájáért. Az elismerést Csitei Gábor intézményvezető vette át Hámori György polgármestertől.

Beküldés dátuma: 2023. 05. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play