Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Se szeri, se száma az elismerésre méltó személyeknek és szervezeteknek Kapuváron

Lesz sportuszoda és idősotthon Kapuváron – jelentette ki Hámori György legutóbbi televíziós interjújában. Megemlítette, hogy a település idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, amire méltó módon szeretnének megemlékezni. A polgármester számtalan előkészítés alatt lévő, vagy megkezdett, illetve kész beruházásról beszélt.

2019-ben Kapuvár valamennyi programját a település várossá nyilvánításának 50. évfordulója jegyében szeretné lebonyolítani. A „KapuVáros 50" logóval ellátott beltéri molinó is azt a szándékot tükrözi, hogy a város nagy ünnepre készül, illetve egész éven át tart a jubileumi rendezvénysorozat. A „Kapuvár 50" Emlékérem átadásával pedig azoknak a magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, gazdasági társaságoknak szeretnének köszönetet mondani, akik vagy amelyek évtizedek óta komoly munkát végeztek a település érdekében, Kapuvár határain túl is öregbítve ezzel a város hírnevét. A „Kapuvár Városáért” Emlékérmet továbbra is azon személyek és szervezetek kaphatják meg, akik, illetve amelyek sokat tettek a helyiek életkörülményeinek javításáért.
A tavalyi esztendőben adták át először a „Kapuvár Város Érdemes Diákja” kitüntetéseket, mellyel idén is jutalmazták a végzős diákokat, és ugyanígy érvényben marad a többi ágazatban, mint például az egészségügyben vagy az oktatásban dolgozók áldozatos munkájának elismerése. Hámori György külön megemlítette, hogy nemrég vehette át a "Pro Urbe Kapuvár" díjat a 30. jubileumi emlékévét ünneplő Kapuvár Néptáncegyüttes.

Kapuvár határában épül hazánk legnagyobb naperőmű parkja. Nyilvánosságra került, hogy a beruházást egy olyan német magánbefektető valósítja meg, amely az adott célterület legmeghatározóbb képviselője hazájában. A város polgármestere azért is örül a fejlesztésnek, mert az évek óta kihasználatlan, volt lengyári terület helyén kerül sor a naperőmű megépítésére. Külön szerencsés, hogy a telepítés nem érint egyetlen mezőgazdasági megművelés alatt álló területet sem. Hámori György elmondta, hogy az önkormányzat a tőle telhető minden segítséget megad a cégnek a beruházás időben történő lebonyolításához. A város szempontjából az sem elhanyagolható szempont, hogy jelentős iparűzési adóbevételre számíthatnak, amint év végén, az októberi próbaüzemet követően beindul a zöldenergia termelés.
Kapuvár polgármestere azért nem beszélt jóval korábban erről a nagy horderejű fejlesztésről, mert számtalan tapasztalat alátámasztja, hogy rengeteg buktatója lehet egy-egy megvalósításnak. Meglátása szerint akkor érdemes kiállni a nyilvánosság elé, ha már elhárult minden akadály. Példaként említette a tervezett sportuszodát, melyről szíve szerint még most sem beszélne, ugyanakkor megnyugtatásul elmondta: meglesz a beruházás. Kapuvár elsőként teljesítette az objektum építésének feltételeit, de az időbeli eltolódás rajtuk kívülálló okok miatt történik.
A kapuváriak másik nagy álma az idősotthon megépítése, de egészen más feltételek voltak még akkor, amikor nekiláttak a tervezésnek. A városvezetés nem adta fel, a beruházáshoz készülnek az új tervek. A legfrissebb információk szerint ráadásul állami forrást is igénybe lehet majd venni az ilyen jellegű fejlesztésekhez.

Nagyrészt pályázati forrásból újult meg a Pátzay iskola és a garanciális javításokon is túl vannak. Az ünnepélyes átadásra május 31-én kerül sor. Folyamatban van a volt húsgyár egy részének barna mezős beruházása, de a sorházas terület kialakításában is jelentős az előrelépés, hiszen hamarosan meghirdetik az ide tervezett huszonkilenc telket.
Önerős beruházások keretében újították fel az alközpontokat, tehát sok fejlesztés történt a város külterületein is. Hámori György ide kapcsolódóan megemlítette a lakótelepi orvosi rendelő, továbbá az óvoda és az iskola felújítását, de ugyanígy elkészült a házhelyi és a gartai óvoda is. Sorra került a Veszkényi utcában a járda, ezenkívül szintén leaszfaltozzák az óvoda melletti gyalogjárót.
Felújították a járdát és a kerékpárutat a mentőállomástól a Szent Kristóf étteremig, ugyanígy rendbe tették a temetővel szemben lévő gazdabolt melletti járdát is – folytatta a polgármester az elkészült munkák felsorolását. Pályázati pénzből újítják fel a Gárdonyi utcát, mellyel kapcsolatban megkezdték a közbeszerzési eljárást.
Az emberek elsősorban a saját mikrokörnyezetükben, vagy annak közvetlen közelében lévő fejlesztéseket értékelik a leginkább, de a város vezetésének az egész településen figyelembe kell vennie, hogy mi az, aminek mindenképpen érdemes lenne nekilátni – hangsúlyozta a polgármester.

Beküldés dátuma: 2019. 05. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek