Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Segítség az anyáknak, hölgyeknek, és hátrányos helyzetű munkavállalóknak

Idén ősszel megnyitotta kapuját a Csornai Család és Karrierpont. Az Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, valamint a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása. A közel 200 millió forint támogatási összeget 2020. október végéig lehet felhasználni.

Család és KarrierPONT nyílt nemrég Csornán a Széchenyi tér 5-7. szám alatti, jól megközelíthető földszinti irodahelyiségben. Az ügyfélfogadás az ajtón kifüggesztett időpontokban, hétfőn 10-től 15.30-ig, kedden 12-től 16.45-ig, szerdán 8-tól délig, csütörtökön pedig 10-től 15.45 óráig tart.
Elsősorban a nőknek adnak szakmai tanácsokat, többek között segítenek eligazodni a munkavállalással kapcsolatos jogi útvesztőkben – hozott példát Horváth Péter. Azoknak is érdemes felkeresni az irodát, akik valamilyen pénzügyi, vagy ennél összetettebb gazdasági jellegű kérdéseben szeretnének tájékozódni, de az elhelyezkedéssel összefüggő, mentális problémáikra is hathatós választ kaphatnak.
A „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésű konstrukció megoldást keres a kisgyermekes anyukák, hölgyek atipikus foglalkoztathatóságának javítására, továbbá erőfeszítéseket tesz a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítására. A projekt konzorciumi partnerségben valósul meg a Csornai Polgármesteri Hivatal és a Rábaköz-Sokoróalja Fejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével.
A projekt keretén belül több mint húsz alkalommal szerveznek olyan különböző rendezvényeket, melyek egy-egy témakörre hívják fel a látogatók figyelmét. A vissza nem térítendő támogatás felhasználásával megvalósuló szemléletformáló programok Csornán kerülnek megrendezésre A szervezők minden alkalommal nyilvánosságra fogják hozni a találkozók témáját, valamint az időpontot és a helyszínt.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés