Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Simitát elvitte a Fradi

A nemrég érettségizett, és a budapesti műszaki egyetemre készülő csornai labdarúgóra még a télen szemet vetettek a zöld-fehérek, pontosabban Kubatov Gábor, az FTC elnöke. A felkészülési időszak végén a fővárosban egyhetes próbajáték keretében győződtek meg ismét a játékos tehetségéről, ami szerintük beigazolódott.  Simita Gergő részt vett az első és a második csoport különböző napokon tartott edzésein is, és megérzése szerint az új csapattársak mind barátságosan viselkedtek vele. A Rábaközből érkezett jobbhátvéd focista ezáltal különleges helyzetbe került, hiszen a szinte teljesen összeállt keret munkájába csöppent bele.

A legutóbbi EB-n a portugáloknak szurkoló és a hazai meccsek jelentős részét régóta figyelemmel követő, elsős korától focizó Simita Gergő barátja tanácsára jött ki az első CSSE-edzésre, s azóta ottragadt a pályán. Az utánpótlás csapat jobbhátvédje később inkább a szélekre került, aminek azért örült, mert így többet lehetett játékban. Gergő kedvenc focistája egyébként a focista berkekben fenegyerekként is emlegetett, gyakran balhézó Balotelli, akinek nem az egyénisége, hanem a játékstílusa ragadta meg. A leendő Fradi-játékos mivel önmagát kívülről nem látja, minősíteni sem tudta saját mozgását. A focira idejéből annyit áldoz, amennyi „épp egészséges”, tehát nem is sokat, nem is keveset. A júliustól a Fradi második csapatában játszó és kemény edzésekre számító fiú további sorsa hamarosan eldől.

Varga Péter, a Csornai SE labdarúgócsapatának edzője arról beszélt, hogy régóta ismeri Gergőt, aki nem egészen tizenhat éves korában került a felnőtt focistákhoz, ahol stabil kezdőjátékossá fejlődött. Tizenkilenc évesen a szezon befejeztével túl van a hetvenedik meccsén. A magyarországi foci első vonalába bekerült csornai labdarúgónak a tehetségéhez már csak a szerencse hiányzik, és ha minden összeáll, régi edzője megítélése szerint akár NB-I-es játékos is lehet. A tréner az atletikus, jó felépítésű labdarúgóról elárulta, hogy önmagával szemben nagyon kritikus, ami a vele folytatott beszélgetések során hamar kiderült. Varga Péter szerint fontos az összekötő kapocs az edző és a játékos között, különben nem lenne eredményes a csapat. A közösségi szellem jegyében nemcsak mint focistákkal, hanem főként önálló személyiséggel rendelkező emberekkel foglalkozik. A hazai közönség nagyon szereti a csornai nevelésű játékosokat, akiknek lelkesen szurkolnak. Simita Gergő pótlása Csornán egyelőre rejtély.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play