Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Sok játék és izgalmas feladat a nyári táborokon

A Nyugat-dunántúli Evangélikus Egyházkerület beledi missziós napján  perselypénzt gyűjtött az Egyesített Szociális Központ javára. A szervezők a pénzadományt a rászorulók megsegítésére ajánlották fel, ezért esett a választásuk a beledi intézményre, hiszen ők „hivatalból” is ilyen jellegű tevékenységet folytatnak. A160 ezer forintnyi összeget a hátrányos helyzetű gyermekek programjaira fordítják – tájékoztatott Odoricsné Buthi Krisztina. A szociális központ vezetője hozzátette: a fiatalok az adomány jóvoltából részt vehetnek azokon a táborokon és nyári napköziken, ahova pénzhiány miatt egyébként nem jutnának el.  Az utazási és étkezési költség mellett a szállást és a belépőjegyek árát is meg kell fizetni, ráadásul a plusz kirándulások is megterhelnék a családok pénztárcáját.
Beledben nemcsak a szociális központ, hanem más egyéb szervezet és intézmény is szervez nyári programokat. A táborok szinte az egész nyarat kitöltik, ezért a gyerekeknek nem kell otthon unatkozniuk.
Odoricsné Buthi Krisztina beszélt arról a három napközis táborról, melyek az általa vezetett intézmény kezdeményezésében indulnak: június utolsó hetében kezdődött a hétfőtől péntekig „üzemelő” turnus, melyben reggeltől délutánig várták a fiatalokat. Július közepén újabb csoport vehet részt a vakációs programokon, s augusztus tizenkettőtől ismét szerveznek egy tábort. Alkalmanként negyven-ötven diák vehet részt a szünidős rendzevényeken. A napirendet mindig egy-egy témának megfelelően alakítják ki, így lesz kaland-, egészség- és sporttábor, melyeken törekednek a környezetvédelmi és bűnmegelőzési szemlélet kialakítására is. Minden évben  színesítik a kínálatot kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel, „kincskereséssel” vegyített kalandtúrákkal és ügyességi feladatokkal. Mindezek megvalósítására tökéletesen megfelel a fedett résszel is rendelkező  beledi kerékpáros pihenő, mely ráadásul távol esik a forgalmas útvonalaktól, tehát nem veszélyes a gyermekekre nézve.

Az egyik sikeres pályázatnak köszönhetően július 26-án különleges program vár a fiatalokra: ellátogathatnak az egyik Forma 1-es időmérő szabadedzésre. Ötven hátrányos helyzetű diák számíthat arra, hogy részt vehet ezen a nem mindennapi kiránduláson. Az intézményvezető elmondta: a Beledi Egyesített Szociális Központhoz tartozó társult településeken élő lányok és fiúk is számíthatnak arra, hogy ajánlás alapján beválasztják őket a kedvezményezett utazók körébe. Az egyhetes bentlakásos zánkai táborban  közösen nyaralnak a rászorultsági alapon utazó gyerekek, valamiCSnt azon társaik, akiknek szülei képesek vállalni az anyagi terheket. Ezenkívül egy-egy hetes programot szerveznek Szanyban, ahova közel száz diákot várnak, a farádi napközis táborban pedig harminc-negyven lurkóval számolnak. A szociális központ gondolt az idősebb generációra is: a környék nyugdíjasklubjainak jelentkezését várják a nyári olimpiára
Beküldés dátuma: 2013. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés