Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Sokadik nagyköveti látogatás Kapuváron


– Az én vágyam az ...., csak pénz kellene hozzá – kezdte sorolni jobbító ötleteit dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos, aki beszélgetőtársaival az elképzelések mellett természetesen az anyagi forrásról is szót ejtett. Dr. Balogh Csaba és felesége Németh Csóka Gábor meghívására érkezett a városba, hogy állomáshelyén népszerűsítse az egyedülálló szénsavkádas kezelési módszert. Hazánk szlovákiai nagykövete örömmel tett eleget a kérésnek, és vállalta, hogy Pozsonyban megismerteti az érdeklődőket a magyarországi egészségturizmus lehetőségeivel. A diplomata nem csak az államok közötti kapcsolatok fejlesztését tekinti feladatának, hanem Magyarország gazdasági érdekeinek képviseletét is.

A szlovák és magyar fél oda-vissza felkelti egymás iránt az érdeklődést, illetve megismerkednek a partnerek által nyújtott turisztikai lehetőségekkel.
A találkozó folytatásaként Kapuvár, valamint a Lumniczer Sándor Kórház vezetése szeptember 19-én ellátogat Pozsonyba, hogy az ott megjelenő szakmai érdeklődők előtt beszéljenek a rábaközi település által nyújtott előnyökről. Más szempontból Pozsony félmilliós agglomerációjával fontos célterület lehet Kapuvár számára, hisz Észak-Magyarországról könnyen elérhetőek ezek a helyek.
A kapuvári szolgáltatóknak  északi szomszédunkkal kezdeményzett párbeszéde  nemcsak a piackutatást, de a konkrét piacra lépés esélyét is jelentheti – fejtette ki a nagykövet, aki munkatársaival arra törekszik, hogy elősegítsék a mielőbbi kapcsolatfelvételt.

– Kapuvár önkormányzata a hely adottságait figyelembe véve elsősorban a gyógy- és egészségturizmus adta lehetőségeket szeretné kihasználni – mondta televíziónknak Németh Csóka Gábor. A vendégszeretetéről közismert Kapuvár alpolgármestere hozzátette, hogy az elöljáróval a Szlovákiában megrendezésre kerülő őszi szakmai napról tanácskoztak. A vendég figyelmébe ajánlották az Európa-szerte egyedülinek számító, az érbetegek gyógyítását szolgáló komplett terápiás eljárást. Dr. Balogh Csaba mostani látogatását  több mint kéthónapos egyeztetés előzte meg, s kapuvári tartózkodása során a vendég meggyőződhetett a korábban kapott információk hitelességéről.
– Úgy tapasztaltam, hogy nagykövet úr partnerként viszonyul hozzánk, és kész segíteni abban is, hogy Pozsonyban megismerjék kezelési módszerünket – hangsúlyozta Németh Csóka Gábor. A kapuváriak Bécs, Pozsony és Prága „bevétele” után délebbre, Szerbiába és Horvátországba igyekeznek, hogy az ott élőkkel is megismertessék gyógykezelésüket, s a rábaközi városban fogadhassák a külföldi betegeket.
Beküldés dátuma: 2013. 06. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés