Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Sokoldalúan képzett aljegyző Kapuváron

Pintér Róbert a több mint tizenöt esztendeig tartó jegyzői pályafutása során a környező községekben is helyettesítette a hivatalvezetőket. Szerinte nagyon jó alapot adott neki az Államigazgatási Főiskola, amelynek elvégzése után könnyebben vette az akadályokat.

Axnix Ildikó nyugállományba vonulását követően nemrég új aljegyzőt neveztek ki határozatlan időre a kapuvári városházán. A kapuvári születésű, de veszkényben élő Pintér Róbert a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium magyar–német két tannyelvű tagozatán érettségizett, majd az Államigazgatási Főiskola nappali tagozatán folytatta tanulmányait. Jelenlegi munkahelyén 1997 szeptemberében kezdett adóügyi ügyintézőként dolgozni. A hagyatéki ügyek után az adó ellenőrzési és belső ellenőri feladatokat is ellátta. A tanulással ezután sem hagyott fel: első diplomájának megszerzése után szakközgazdász végzettséget, valamint adó és pénzügyi ellenőrzési szakértői szakképesítést szerzett. A győri Széchenyi István Főiskolán pénzügyi szakirányon szerezte meg a közgazdász diplomát, két év múlva pedig befejezte az egyetemi kiegészítőt is. 2001 decemberében megpályázta a szárföldi jegyzői állást, melyet 2017. február végéig töltött be. 2013 tavaszán megalakultak a közös önkormányzati hivatalok, így Pintér Róbert Szárföld mellett Babót jegyzői feladatait is ellátta.
– Nagyon jó érzés visszatérni a gyökerekhez, hisz szakmai pályafutásom alapjait itt szereztem meg, és mindazt a tudást és gyakorlati ismeretet, amelyet jegyzői munkám során kamatoztattam. Kapuvár szinte teljes hivatali dolgozói gárdáját ismerem – fogalmazott az aljegyző, akinek feladatköréhez tartozik az esetlegesen távol lévő jegyző helyettesítése, illetve munkájának támogatása. A polgármesteri hivatal személyi ügyeinek intézése mellett gondoskodik az intézményekkel való kapcsolattartásról.

Pintér Róbert szakmailag több lábon áll, hiszen szerteágazó tanulmányokat folytatott, de ha meg kell jelölnie, hogy mi érdekli a leginkább, a pénzügyi és a gazdálkodási területet választaná.
– Azt vallom, hogy egy jegyzőnek értenie kell a pénzügyekhez, hisz a költségvetés az önkormányzat legfontosabb alapdokumentuma – utalt korábbi jegyzői és a jelenlegi helyettesítői munkájára.

Pintér Róbert végül megköszönte a bizalmat és elmondta, hogy igyekszik megfelelni mindenki elvárásainak. Nagy odafigyelést igényel a küszöbön álló elektronikus ügyintézés bevezetése. Már idén nyár végén elkezdődik a 2018-as önkormányzati választásokra való felkészülés, továbbá nagyon fontos a folyamatban lévő pályázatok koordinálása. Az aljegyző részt vesz a rendezési terv teljes felülvizsgálatában is. További plusz feladatokat ad, hogy a hatósági eljárási törvényt jövőre felváltja az általános közigazgatási rendtartás. A napi rutin része a jogszabályfigyelés és a közlönyök olvasása, melyre az aljegyzőnek néha csak munkaidőn túl marad ideje.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés