Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Sokoldalúan képzett aljegyző Kapuváron

Pintér Róbert a több mint tizenöt esztendeig tartó jegyzői pályafutása során a környező községekben is helyettesítette a hivatalvezetőket. Szerinte nagyon jó alapot adott neki az Államigazgatási Főiskola, amelynek elvégzése után könnyebben vette az akadályokat.

Axnix Ildikó nyugállományba vonulását követően nemrég új aljegyzőt neveztek ki határozatlan időre a kapuvári városházán. A kapuvári születésű, de veszkényben élő Pintér Róbert a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium magyar–német két tannyelvű tagozatán érettségizett, majd az Államigazgatási Főiskola nappali tagozatán folytatta tanulmányait. Jelenlegi munkahelyén 1997 szeptemberében kezdett adóügyi ügyintézőként dolgozni. A hagyatéki ügyek után az adó ellenőrzési és belső ellenőri feladatokat is ellátta. A tanulással ezután sem hagyott fel: első diplomájának megszerzése után szakközgazdász végzettséget, valamint adó és pénzügyi ellenőrzési szakértői szakképesítést szerzett. A győri Széchenyi István Főiskolán pénzügyi szakirányon szerezte meg a közgazdász diplomát, két év múlva pedig befejezte az egyetemi kiegészítőt is. 2001 decemberében megpályázta a szárföldi jegyzői állást, melyet 2017. február végéig töltött be. 2013 tavaszán megalakultak a közös önkormányzati hivatalok, így Pintér Róbert Szárföld mellett Babót jegyzői feladatait is ellátta.
– Nagyon jó érzés visszatérni a gyökerekhez, hisz szakmai pályafutásom alapjait itt szereztem meg, és mindazt a tudást és gyakorlati ismeretet, amelyet jegyzői munkám során kamatoztattam. Kapuvár szinte teljes hivatali dolgozói gárdáját ismerem – fogalmazott az aljegyző, akinek feladatköréhez tartozik az esetlegesen távol lévő jegyző helyettesítése, illetve munkájának támogatása. A polgármesteri hivatal személyi ügyeinek intézése mellett gondoskodik az intézményekkel való kapcsolattartásról.

Pintér Róbert szakmailag több lábon áll, hiszen szerteágazó tanulmányokat folytatott, de ha meg kell jelölnie, hogy mi érdekli a leginkább, a pénzügyi és a gazdálkodási területet választaná.
– Azt vallom, hogy egy jegyzőnek értenie kell a pénzügyekhez, hisz a költségvetés az önkormányzat legfontosabb alapdokumentuma – utalt korábbi jegyzői és a jelenlegi helyettesítői munkájára.

Pintér Róbert végül megköszönte a bizalmat és elmondta, hogy igyekszik megfelelni mindenki elvárásainak. Nagy odafigyelést igényel a küszöbön álló elektronikus ügyintézés bevezetése. Már idén nyár végén elkezdődik a 2018-as önkormányzati választásokra való felkészülés, továbbá nagyon fontos a folyamatban lévő pályázatok koordinálása. Az aljegyző részt vesz a rendezési terv teljes felülvizsgálatában is. További plusz feladatokat ad, hogy a hatósági eljárási törvényt jövőre felváltja az általános közigazgatási rendtartás. A napi rutin része a jogszabályfigyelés és a közlönyök olvasása, melyre az aljegyzőnek néha csak munkaidőn túl marad ideje.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play