Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Stabil alapokon a város költségvetése

A képviselő-testület – a költségvetés elfogadásával együtt – nagyon bölcs döntést hozott: fejlesztések csak a bevételek tükrében indulhatnak – hangzott a városvezető beszámolójában.

A hivatal minden dolgozója, s különösen a pénzügyi osztály, valamint annak vezetője dolgozza ki minden évben Kapuvár költségvetését. Utóbbi meghatározza az önkormányzat azon maximális mozgásterét, mely  az állam által rendelkezésre bocsátott forrásokból „táplálkozik”. A képviselők felelősségteljes döntéshozatali munkája szintén hozzájárul a város stabil működéséhez. Kapuvár 2013-ban egyetlen másodpercre sem vett igénybe folyószámlahitelt, ugyanakkor kitűzött terveiket sikerült megvalósítani – mondta büszkén a polgármester.
– Okulva az elmúlt év tapasztalataiból, a kormányzat nagyon pozitív előrelépéseket tett a feladatfinanszírozás terén – fogalmazott Hámori György.

Kapuváron több folyamatban lévő beruházást külső forrásból valósítanak meg. Például ilyen a bölcsőde felújítása, amivel márciusra fognak végezni, két százmilliós nagyságrendű projekt pedig elbírálásra vár. A kisebb volumenű feladatokat saját pénzből oldják meg, mint a járdák és utak rendbe tételét.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés