Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Stratégiailag kiemelt feladatok szerepelnek a Fidesz-KDNP programtervezetében

- Nem járok a fellegekben, tisztában vagyok azzal, hogy a választópolgároknak köszönhetjük a kétharmados bizalmat, amit a párt hosszú távon is szeretne megtartani - fogalmazott a politikus.  Ennek fejében a választások előtt tett fogadalmak betartását, sőt, a kampány óta felmerült,  egyéb valós igények teljesítését is ígéri a Fidesz. A képviselő a csornai csoporttal kapcsolatban olyan működési zavarról beszélt, mely főleg az elmúlt négy év városvezetői munkájának megítélése miatt eredményezett éles véleménykülönbséget  a tagok között. A megoldást a helyi szervezet újjászervezésében látták. Az eddigi csornai tagok státusa automatikusan megszűnt, az ismét belépni kívánó kérelmezők sorsáról a Fidesz Országos Választmánya dönt, de Gyopáros Alpár szerint szinte kivétel nélkül felvételt nyernek. A lemorzsolódók korábban sem voltak túl aktívak, ezért csak azokra számítanak, akik szívvel-lélekkel vesznek részt a helyi csoport munkájában.
Az országos választmány rábólintott a Gazdakörök Országos Szövetsége és a Fidelitas támogatását is élvező, a Fidesz és a KDNP által közösen indított  nyolc egyéni képviselőjelölt személyére, a kompenzációs listáról viszont elvileg hárman juthatnak be a csornai képviselő-testületbe.  Az 1-es körzetben Póczik János KDNP-tagot indítják, aki már töltött be ilyen pozíciót, és  egyszerű kétkezi munkásból küzdötte fel magát jól menő vállalkozás vezetőjévé. A 2-es szavazókörben a választópolgárok Szőllősiné Kocsis Zsuzsanna nevével fognak találkozni, akinek erőssége, hogy tisztában van a csornai kórház ügyes-bajos dolgaival. Knapp József a társadalmi munkát is szívesen teljesítő építési szakember a 3-as körzetben vállalja a megmérettetést. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin ügyvéd a helyi döntések jogi hátterét biztosítaná, amennyiben rá szavaznak a legtöbben a 4-es körzetben. Az 5-ös választókerületben a legrutinosabb, a rendszerváltás óta képviselőként tevékenykedő  Háncs Károly tanár indul a voksokért. Major András egyetemi hallgatót agilis közösségi emberként ismerte meg közvetlen környezete, ezért  a 6-os körzet jelöltje eredményesen képviselheti a fiatalok érdekeit az új testületben. Kiss Ottó régóta tagja a helyi plénumnak, ezért különösebben nem kell bemutatni a 7-es választókerületben élőknek, de ugyanígy Bella Rudolf vállalkozót sem, aki a 8-as körzetben indul a kiscsornaiak szavazataiért.
A polgármesterjelölt felhívta az állampolgárok figyelmét, hogy  legyenek óvatosak, ne dőljenek be a Fidesz nevével visszaélő, kopogtató cédulát gyűjtő aktivistáknak, ezért csak    a hiteles aláírással ellátott, a párt által készített megbízólevéllel érkező önkénteseknek adják át az ajánlószelvényt. A Fidesz helyi csoportjának néhány stratégiailag kiemelt feladatot is tartalmazó programtervezete elkészült, de folyamatosan várják a megvalósítható ötleteket, felvetéseket. Próbálkozások ugyan voltak, de az elmúlt négy évben sem talált megnyugtató megoldásra például az elkerülő út, a termál, a kórház, valamint a munkahelyteremtés ügye - hangsúlyozta Gyopáros Alpár.
Beküldés dátuma: 2010. 08. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek