Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szabadegyetemi előadás-sorozat Kapuváron

Az idén januárban induló, két szemeszteresre tervezett előadás-sorozatról Németh D. Lászlóval, a Kapukon Kft.ügyvezetőjével beszélgettünk. Elmondta, hogy prof.dr. Faragó Sándor rektor és Hámori György  polgármester egyik tavaly év végén folytatott beszélgetése során merült fel a gondolat: óriási szellemi kapacitással bír a Nyugat-magyarországi Egyetem, amire a kapuváriak is nyitottak lennének. Miután egyeztették a felsőoktatási intézmény témaajánlatát és – a civilek előzetes megkérdezése után – a rábaközi város által megjelölt tárgyköröket, összeállították a listát: a január 25-ei nyitóelőadást prof.dr. Faragó Sándor Az Erdészeti és Faipari egyetemtől a Nyugat-magyarországi Egyetemig címmel tartja. 2012. február 8-án dr. Kárpáti László PhD c. egyetemi tanárt hallgathatják meg az érdeklődők a hansági nemzeti parkról. A következő februári előadás A Nyugat-magyarországi felkelés címet kapta, melyről 22-én Sarkady Sándor könyvtári főigazgató beszél. Ugyancsak ebben a hónapban kerül sor, de már 29-én a dr. Varga Józsefné PhD egyetemi docens Rábaközi hely- és személynevek üzenete elnevezéssel meghirdetett előadása. Március 14-én prof.dr. Molnár Sándor egyetemi tanár lép a katedrára. Az MTA doktora Barátaink a fák címmel avatja be a hallgatóságot a nagy érdeklődésre számot tartó témába. A március 28-i, és egyben a tavaszi szemeszter utolsó előadásán dr. Cseh Sándor PhD főiskolai tanár fog megszólalni. A dékán ugyancsak érdekfeszítő kérdéskört választott, mert a klímaváltozásról és a globális felmelegedésről fog beszélni.
A felsorolásból is kitűnik, hogy a kéthetes ismétlődéssel, hétköznapokon délután ötre tervezett szabadegyetemi órák mind az előadók, mind a témák szerint is különbözőek. A tavaszi szemeszter hét megszólalója mind a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatója.

Mutasd az indexedet!
A szabadegyetem rendszeres látogatói  leckekönyvbe történő bejegyzéssel igazoltathatják a városháza dísztermében tartott előadásokon való részvételt. Mi haszna van annak, ha valaki gyűjti az indexben a pecséteket? Mindenekelőtt az, hogy a hallgatók újabb hasznos tudás birtokosai lesznek, továbbá  kielégíthetik az érdeklődésüket, ezenkívül számos könyvnyeremény vár a kisorsolt személyekre. Jelentkezni a Rábaközi Művelődési Központban lehet, ahol a regisztrált résztvevők megkapják a leckekönyvüket. – Szívesen várjuk a nyugdíjasokat, az iskolásokat, a tanárokat és a témák iránt érdeklődő lakosságot – mondta Németh D. László.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés