Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szakmák harmóniája: kozmetikus, fodrász és varrónő mutatta meg tudását

A varrónők, a kozmetikusok és a fodrászok vettek részt a megyeszékhelyen tartott megmérettetésen, de mivel Kapuváron utóbbi szakmára képezik a fiatalokat, így három fodrászjelölt indult a versenyen. Bella Katalin tanár elmondta, hogy a lányok már rutinosnak számítanak, hiszen korábbi alkalommal Szombathelyen is megmutatták tehetségüket. A felkészítő folyamatosan figyeli a tanulók fejlődését, és akit az iskolai vizsgákon ügyesebbnek talál, azt indítja tovább a versenyeken. 
Szigetvölgyi Evelin csapatával első helyezést ért el a győri küzdelmen. Mint mondta, nem zavarja a felkészülés, ezért szívesen mondott igent tanára felkérésének. A fodrászjelölt korábbi több versenyén elsőtől a negyedik helyezésig különböző sikereket ért el. Evelinnek legutóbb az afrikai stílussal kellett megküzdenie, s a frizurát úgy oldotta meg, hogy a hagyományok megőrzése mellett a mai kornak megfelelően formázta modelljét. Sok időt és alapos felkészülést igényelt a jó eredménnyel záruló megmérettetés. A kapuvári tanulónak újabb muníciót ad a siker, ezért jövőre megpróbálkozik a Szakma Kiváló Tanulója Versennyel, s ha már vállalkozóként dolgozik, sem akarja feladni az erőpróbákat.
Pintér Fábiánné fodrászmester 1971-ben szerezte meg a szakmát. Eleinte húzódozott attól, hogy a tanulókat oktassa, de a szövetkezet elnöke rábeszélte a képzések vezetésére. - Nagyon szeretem a gyerekeket. Tudom, hogy sok időt és energiát vesz el tőlem, de imádok velük foglalkozni - tájékoztatott az oktató, aki boldog a fiatalok körében, hiszen ezáltal ő is frissebbnek érezheti magát. Tanulói rendre szép eredményeket hoznak a különböző településeken megrendezett versenyekről. A Szakmák harmóniája elnevezésű küzdelemről elmondta, hogy nehéz volt összeegyeztetni a felkészülést, mert a kozmetikus és a varrónő győri lakosok, s mindössze egy hetük maradt arra, hogy egymásra hangolódjanak, de minden nehézséget kárpótolt az eredmény: Szigetvölgyi Evelin első hely, Kertész Nikolett és Nyerges Evelin különdíj
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play