Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szakmák harmóniája: kozmetikus, fodrász és varrónő mutatta meg tudását

A varrónők, a kozmetikusok és a fodrászok vettek részt a megyeszékhelyen tartott megmérettetésen, de mivel Kapuváron utóbbi szakmára képezik a fiatalokat, így három fodrászjelölt indult a versenyen. Bella Katalin tanár elmondta, hogy a lányok már rutinosnak számítanak, hiszen korábbi alkalommal Szombathelyen is megmutatták tehetségüket. A felkészítő folyamatosan figyeli a tanulók fejlődését, és akit az iskolai vizsgákon ügyesebbnek talál, azt indítja tovább a versenyeken. 
Szigetvölgyi Evelin csapatával első helyezést ért el a győri küzdelmen. Mint mondta, nem zavarja a felkészülés, ezért szívesen mondott igent tanára felkérésének. A fodrászjelölt korábbi több versenyén elsőtől a negyedik helyezésig különböző sikereket ért el. Evelinnek legutóbb az afrikai stílussal kellett megküzdenie, s a frizurát úgy oldotta meg, hogy a hagyományok megőrzése mellett a mai kornak megfelelően formázta modelljét. Sok időt és alapos felkészülést igényelt a jó eredménnyel záruló megmérettetés. A kapuvári tanulónak újabb muníciót ad a siker, ezért jövőre megpróbálkozik a Szakma Kiváló Tanulója Versennyel, s ha már vállalkozóként dolgozik, sem akarja feladni az erőpróbákat.
Pintér Fábiánné fodrászmester 1971-ben szerezte meg a szakmát. Eleinte húzódozott attól, hogy a tanulókat oktassa, de a szövetkezet elnöke rábeszélte a képzések vezetésére. - Nagyon szeretem a gyerekeket. Tudom, hogy sok időt és energiát vesz el tőlem, de imádok velük foglalkozni - tájékoztatott az oktató, aki boldog a fiatalok körében, hiszen ezáltal ő is frissebbnek érezheti magát. Tanulói rendre szép eredményeket hoznak a különböző településeken megrendezett versenyekről. A Szakmák harmóniája elnevezésű küzdelemről elmondta, hogy nehéz volt összeegyeztetni a felkészülést, mert a kozmetikus és a varrónő győri lakosok, s mindössze egy hetük maradt arra, hogy egymásra hangolódjanak, de minden nehézséget kárpótolt az eredmény: Szigetvölgyi Evelin első hely, Kertész Nikolett és Nyerges Evelin különdíj
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés