Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szakmunkás kerestetik!

A sopronhorpácsi születésű, Sopronban tanuló szakközepes diáknak egyenes út vezetett a dunaújvárosi műszaki tanári szakra. Balogh Ottó pályafutása 1978-ban indult Csermajorban, ahol a tejipari gépek működésének gyakorlati oktatásával foglalkozott. 1989-ben váltott, mert volt soproni középiskolájában folytatta a tanítást, majd miután jogutód nélkül szűnt meg a munkahelye, még nagyobb változásra szánta el magát: egy időre feladta a pedagógusi pályát. A gyakorlati oktatásvezető 2009 óta a Berg Gusztáv Szakiskolában az alapfelszereltséggel rendelkező tanműhelyeket felügyeli, valamint a géplakatosokat tanítja az elméleti ismeretekre. A fiatalok az alapvégzettség megszerzése után az elhelyezkedési kínálatnak megfelelően szakosodhatnak valamilyen irányba – tudtuk meg a tanártól. Az esztergályosok és a hegesztők keresett szakmának számítanak a munkaerőpiacon, mely a többszörösét is befogadná a mostani diákállománynak. Természetesen a cégek szakmaszerető, jól felkészült dolgozókra számítanak. S hogy tehetnek mindezekre szert a diákok? Az iskola szaktantermében harminc százalék elméleti, és a saját tanüzemben hetven százalék gyakorlati képesítést kapnak a fiatalok. Első év után szerződéssel foglalkoztatják őket a vállalkozók, de a szakmunkás vizsgát természetesen ismét az intézményben teszik le. A környéken működő szakemberek keresik a jó képességű munkaerőt, s nemrég jelezte az Audi, hogy akár az összes végzős tanulót is fel tudnák venni. Kell ennél nagyobb motiváció a leendő szakmunkásoknak?
Beküldés dátuma: 2013. 05. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play