Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szalagavató a csornai Csukásban

Perlaki Sándor igazgató arról beszélt, hogy a szalag egyben figyelmeztetés, mely a közelgő megmérettetésre inti a diákokat. - Tudom, hogy a hátralévő félév legalább olyan nehéz lesz, mint az előzőek, és sok szabadidőt kell feláldoznotok azért, hogy sikeres bizonyítvánnyal a kezetekben, boldog, megkönnyebbült arccal léphessetek ki az iskola kapuján.
Szalókiné Ács Viktória a végzős osztályfőnökök nevében szólt az egybegyűltekhez. A szalag a fiatalságot szimbolizálja, s mindazt a sok közös munkát és küzdelmet, melyet  az iskola falain belül a diákok és tanáraik, vigyázó szemeikkel pedig a szülők vívtak meg. Nem a szalagavató és nem az érettségi teszi a fiatalokat felnőtté, mert ezt az átalakulást akarni kell, hiszen nem következik be egyik pillanatról a másikra - hangzott az ünnepi köszöntőben.
Kovács Edit a szalag feltűzésének pillanatában döbbent rá a valóságra: eltelt a négy év, és már csak néhány hónapot tölthet az intézményben. A péceli Szemere Pál Általános Iskolában végzett fiatal családi okok miatt telepedett le a környéken.  A végzős lány bízik a sikeres vizsgában, melyet ha teljesít, tanárainak és szüleinek köszönheti meg. Edit jövőre vonatkozó elképzelései épp hogy körvonalazódnak, de érdekli őt a környezetvédelem. 
A beledi Szabó Dávid nagyon várta már, hogy eljusson a szalagavatóig, melyhez szülei, tanárai és iskolatársai segítették. A fiú felsőoktatási intézményben szeretné folytatni tanulmányait a megkezdett szakon.
A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolába főleg Csornáról és vonzáskörzetéből jönnek a tanulók, de Komárom, Veszprém, illetve Vas megyéből is vannak jelentkezőik - tudtuk meg Perlaki Sándortól. Két középiskolai és egy szakiskolai osztály diákjai teljesítették az elmúlt évek követelményeit. Ők a gépész, illetve az informatika és kereskedelmi marketing szakmacsoportban tanultak, de mezőgazdasági gépszerelők, lótenyésztők és dísznövény szakemberek is kikerülnek az intézményből. Az érettségiző osztályokba járó diákok közül néhányan maradnak, hogy kihasználják a szakmai képzések által nyújtott lehetőséget, míg mások továbbtanulnak, de vannak olyan társaik is, akik az eddigitől eltérő irányú szakmai képzést választanak.
A végzős osztályok műsorral lepték meg a közönséget, ezt követően az osztályfőnökök minden diáknak feltűzték a szalagot. Az ünnepi rendezvény  iskolabállal zárult.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés