Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szalagavató a csornai Csukásban

Perlaki Sándor igazgató arról beszélt, hogy a szalag egyben figyelmeztetés, mely a közelgő megmérettetésre inti a diákokat. - Tudom, hogy a hátralévő félév legalább olyan nehéz lesz, mint az előzőek, és sok szabadidőt kell feláldoznotok azért, hogy sikeres bizonyítvánnyal a kezetekben, boldog, megkönnyebbült arccal léphessetek ki az iskola kapuján.
Szalókiné Ács Viktória a végzős osztályfőnökök nevében szólt az egybegyűltekhez. A szalag a fiatalságot szimbolizálja, s mindazt a sok közös munkát és küzdelmet, melyet  az iskola falain belül a diákok és tanáraik, vigyázó szemeikkel pedig a szülők vívtak meg. Nem a szalagavató és nem az érettségi teszi a fiatalokat felnőtté, mert ezt az átalakulást akarni kell, hiszen nem következik be egyik pillanatról a másikra - hangzott az ünnepi köszöntőben.
Kovács Edit a szalag feltűzésének pillanatában döbbent rá a valóságra: eltelt a négy év, és már csak néhány hónapot tölthet az intézményben. A péceli Szemere Pál Általános Iskolában végzett fiatal családi okok miatt telepedett le a környéken.  A végzős lány bízik a sikeres vizsgában, melyet ha teljesít, tanárainak és szüleinek köszönheti meg. Edit jövőre vonatkozó elképzelései épp hogy körvonalazódnak, de érdekli őt a környezetvédelem. 
A beledi Szabó Dávid nagyon várta már, hogy eljusson a szalagavatóig, melyhez szülei, tanárai és iskolatársai segítették. A fiú felsőoktatási intézményben szeretné folytatni tanulmányait a megkezdett szakon.
A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolába főleg Csornáról és vonzáskörzetéből jönnek a tanulók, de Komárom, Veszprém, illetve Vas megyéből is vannak jelentkezőik - tudtuk meg Perlaki Sándortól. Két középiskolai és egy szakiskolai osztály diákjai teljesítették az elmúlt évek követelményeit. Ők a gépész, illetve az informatika és kereskedelmi marketing szakmacsoportban tanultak, de mezőgazdasági gépszerelők, lótenyésztők és dísznövény szakemberek is kikerülnek az intézményből. Az érettségiző osztályokba járó diákok közül néhányan maradnak, hogy kihasználják a szakmai képzések által nyújtott lehetőséget, míg mások továbbtanulnak, de vannak olyan társaik is, akik az eddigitől eltérő irányú szakmai képzést választanak.
A végzős osztályok műsorral lepték meg a közönséget, ezt követően az osztályfőnökök minden diáknak feltűzték a szalagot. Az ünnepi rendezvény  iskolabállal zárult.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play