Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szalai Zoltán Farád független polgármesterjelöltje

A győri Jedlik Ányos Gépipari Szakközépiskolában végzett fiatal szülei noszogatására a családi vendéglőbe állt be, ezért megszerezte a vendéglátóipari szakképesítést, később az üzletvezetői ismeretekre is szert tett. Nősülése után két gyermeke született, s három unokával is megörvendeztette a sors.
- Tizennyolc éve a képviselő-testületben, több mint két éve az önkéntes tűzoltók elnökeként tevékenykedem - mondta Szalai Zoltán. Sikerként könyveli el, hogy több szellemi és technikai újítást hajtottak végre az önkéntesekkel. Tizenhat társuk negyven órás tanfolyamon vett részt, és négy nyertes pályázati forrásból többek között Ifa tűzoltóautót vásároltak. Néhányan változást szeretnének látni a település irányításában. A nyilatkozó első számú megoldandó feladatnak nevezte a romos, nedves falak között működő óvoda problémáját. - Sikerült az előző polgármesternek és a képviselőknek - beleértve magamat is - olyan módon csatlakozni Csornához, hogy ezek után pályázatot nem kaphatunk az óvodára - közölte a polgármesterjelölt. Nem vágynak ők semmi extrára, csupán olyan helyet szeretnének kialakítani, ahol biztonságosan nevelkedhetnek a gyerekek. Az iskola tetőszerkezete szintén javításra szorul, ezért időben szeretnének nekilátni. További tervek között szerepel a járdaépítési program folytatása. A Május 1.utcában szinte már veszélyes a közlekedés, a Berzsenyi és Erzsébet királyné út pedig portalanításra vár. A falu északnyugati részén van olyan ház, amelyet még a mentő sem tudna megközelíteni. Szalai Zoltán a temetőbe vezető utakról a gazdákkal szeretne konzultálni, hogy lehetőleg ne arrafelé haladjanak traktoraikkal, különösen ügyelve az esős időszakokban. A jelölt furcsállja, hogy az Ügyes Kezek Kézimunkaszakkör  pénzgyűjtési akciója és vásárlása ellenére sem készült el még a ravatalozó, mindössze az alapozásig jutottak vele. Hiányzik a lakosságnak egy bankautomata, ami manapság már nem számít luxusnak, mert egyébként Csornára kell átmenni a pénzt felvenni szándékozó farádiaknak. A polgármesterjelölt legalább hét-nyolc aktívan működő civil szervezetről tud a településen, s szeretné elérni, hogy ezek ne csak egymástól függetlenül, hanem akár közösen is szerepet vállalnának Farád közösségi életében, s az alkalmakra várnák a családokat, a rokonokat és az elszármazottakat.
Szalai Zoltán a kampány további részéről elmondta, hogy olyan bemutatkozó estet szerveznek a faluban, melyen a falu nyilvánossága előtt “X”idő alatt mindenki vázolhatja elképzeléseit.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play