Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Számtalan külső tényező befolyásolja a beruházások határidejének betartását

A kapuváriak régi elvárása teljesült a nemrég átadott három gyalogjáróval, melyek nagy részét pályázati forrásból valósították meg. Hámori György ezenkívül több befejezett és folyamatban lévő beruházásról is beszélt, előtte pedig a mögöttünk hagyott nyári programokat értékelte.

A hűvösebb idő beköszöntével vége a fesztiválszezonnak és az egyéb szabadtéri programok megrendezésének. Hámori György nagyon sikeresnek értékelte a nyarat ebből a szempontból, mert nagy érdeklődésre tartott számot mind az önkormányzat, mind a civil szervezetek által szervezett összejövetel. A polgármester abban bízik, hogy a széles kínálatból minden kapuvári megtalálta a neki leginkább tetsző programokat. A hagyományos búcsúnak idén érdekes színfoltja volt, hogy Csitei Gábor ötletére népviseletbe öltözött embereket vártak az istentiszteletre. A városvezető meglepve tapasztalta, hogy milyen sokan éltek a lehetőséggel. A nemrég megtartott Kapuvár szeretlek! évadzáró programjára a hideg idő ellenére sokan eljöttek. A szabadtéri fesztiválok sorát a Kapuvári Bográcsos Egyesület által szervezett Csörge- és kolbászparti zárta.
A néptáncegyüttes olaszországi úton vett részt a nyáron, az ÍzvadÁszok pedig sorra remekel a különböző versenyeken.
– Természetesen minden olyan egyesületnek és civil szervezetnek köszönöm a munkáját, akik méltón képviselik Kapuvárt akár megyénkben, az országban vagy határainkon túl – mondta Hámori György. A nyári táborokkal kapcsolatban megjegyezte: talán egyetlen szülőnek sem okozott gondot Kapuváron, hogy megoldja gyermeke szünidei elhelyezését. Minden héten, sőt a hét minden napján volt olyan program a városban, ahova szeretettel várták a diákokat. Az óvodáskorú gyermekeknek egész nyáron biztosították az intézményi felügyeletet.
Hámori György az előkészítési szakaszban lévő fejlesztésekről nem szívesen beszél, mert rengeteg buktatója van a pályázatoknak. Elsőként az építőipari árak emelkedését említette, de sokszor gondot okoz, hogy kivitelezőt is nehéz találni. A kapuváriak többsége szívesen veszi a kerékpáros úthálózat fejlesztéseit és nemrég átadták a kapuvári fehér háztól a Zöldfa sorig tartó bicikliutat. A projekt újabb eleme a közlekedésbiztonsági eszközökkel ellátott, gartai templomnál, valamint a Pátzay iskolánál lévő gyalogátkelőhely. Készenléti állapotba került a kapuváriak által nagyon várt zebra a postánál, ahova ezután szerelik fel a közlekedési lámpákat. Használatba vehetik az emberek az ipari parki új buszmegállót és gyalogátkelőhelyet, ráadásul bekötőutat is építenek a 85-ös főközlekedési útig.
Végéhez közeledik a házhelyi óvodafejlesztés, ami szintén régi vágya volt a helyieknek. Így elmondható, hogy Kapuvár valamennyi óvodája megfelelő állapotban fogadja a gyermekeket.
Energetikai pályázatból napelemek kerülnek a gartai és a lakótelepi óvodára, valamint a Széchenyi és Berg iskolára.
Kisebb csúszásban van a keleti városrészen a csapadékvíz-elvezetőrendszer rendbe tétele, de a polgármester reméli, hogy határidőre teljesülnek a kitűzött célok.
Jól halad a Zöldfasor utcai szociális foglalkoztató épületének, valamint a lakótelepi orvosi rendelőnek a korszerűsítése.
Időben indult a Pátzay iskola felújítása, de az első közbeszerzés sikertelensége miatt csúszott a beruházás, amit a jelenleg hatályos energetikai pályázatnak megfelelően kell végrehajtaniuk. A lábazati szigetelésen kívül megújul a vakolat és újra fogják színezni a falakat. A „B” épületen komplett nyílászárócserét hajtanak végre az őszi szünetben.

Beküldés dátuma: 2018. 10. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek