Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szavaltak az óvodások

Tuba Csilla óvodavezető a 12. alkalommal megrendezett találkozóról elmondta: 30 településre küldtek meghívót, és nagy örömükre 17 helyről jelezték részvételi szándékukat. Mivel hatvan gyermek adta elő szavalatát, három csoportra osztották a kicsiket. – Versenyt hirdettünk a mai napra, de remélem ti is éreztétek, hogy igazából kellemes összejövetel volt az irodalmi és anyanyelvi nevelés jegyében – hangzott el a zárórendezvényen. A legügyesebben szereplő, oklevéllel díjazott gyerekek a televízió nézői előtt még egyszer bemutatták tehetségüket.
A középsősök közül először a kónyi Horváth Krisztina állt ki  a pódiumra, de közben elment a kedve a nagy nyilvánosságtól. A szili Diós Dzsenifer Zelk Zoltán, a rábapatonai Halász Rebeka Fanni pedig Móra Ferenc egy-egy versét adta elő. A Rábatamásiból érkezett Soós Richardot a nagycsoportosok közül választották a legjobbak közé. Farkas Júlia Hanna Beziből „hozta” el versét a hallgatóságnak, Ágoston Grétának pedig nem kellett messzire mennie, mert a kónyi óvodában készült fel a versenyre. Kányádi Sándor műve után Ruzsics Hanna szili kislány Gazdag Erzsi Cinege etetés című költeményét adta elő. A következő taps Nagy Kristóf kónyi óvodásnak szólt, majd Kocsis Szabina, a csornai katolikus intézmény óvodása zárta a sort.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play