Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Százmilliós nagyságrendű pályázatok Kapuváron

A kapuvári önkormányzat szóval és tettel egyaránt kifejezi a rendőrök munkája iránti megelégedettségét, ezért mindamellett, hogy elismerőleg szólnak tevékenységükről, a város anyagilag is támogatja az egyenruhásokat. Az önkormányzat százmilliós nagyságrendű pályázatokkal készül akut problémáinak megoldására.

A legutóbbi kapuvári testületi ülésen mindjárt két beszámolót is meghallgathattak a képviselők. Hámori György a rendőrség szokásos éves beszámolóját a következőképpen értékelte:
– Dicséretre méltó rendőreink város közbiztonsága érdekében végzett munkája, ami nemrég kiegészült a déli határon nyújtott szolgálattal. A polgármester szerint szinte már megszokott, hogy Kapuváron jól teljesítenek a rendőrök, és épp ezért érdemes tartani ezt a magas színvonalat. Az önkormányzat idén is több mint egymillió forinttal támogatja az egyenruhások munkáját. A jelzett összeget a túlórák kifizetésére fordítják.
– Továbbra is jó az együttműködés a város vezetése, valamint a „Jószív” Temetkezési Kft. között. Ékes példája mindennek, hogy közös erővel történt a kápolna felújítása – egészítette ki Hámori György dr. Ladocsy Géza ügyvezető beszámolóját.

Az ülés további részében pályázatok benyújtásáról döntött a testület. Az egyik a művelődési központ működtetésében lévő muzeális kiállítóhelyet érintette, a másik három pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásában megjelenő projekt benyújtásáról szólt.
A várost nem érik váratlanul a hamarosan megjelenő legújabb pályázatok, mert a polgármester szerint tisztességgel felkészültek minden eshetőségre.
Kapuvár elöljárója többek közt megemlítette a vízelvezetés problémáját és további kerékpárút építését. A folytatásban elhangzott: Olyan galériát szeretnének kialakítani – Pátzay Pál özvegye által a városra hagyományozott szoboregyüttesnek –, amely a nagyközönség számára is megtekinthetővé tenné a művész hagyatékát.

A polgármester arra számít, hogy szép számmal fognak érkezni a városházára a civil szervezetek támogatási kérelmei. A civil alap felosztására június hónapban kerül sor, de már most tudják, hogy egyes kiemelt programok megrendezéséhez mindenképpen hozzájárul a város. A település hírnevét folyamatosan öregbítő Castrum SC sportolói a 800 ezer forintos támogatás nélkül nem tudnák kivitelezni a versenyeket. A polgármester szerint a testületnek kutya kötelessége támogatni a városban ismét megrendezésre kerülő országos kutyakiállítást, ezért 100 ezer forintot szánnak erre a rendezvényre. Nemrég megkezdte működését a rendőrség segítségére siető polgárőr egyesület, ezért felszereléseik bővítésére kértek anyagi segítséget.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés