Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Százmilliós nagyságrendű pályázatok Kapuváron

A kapuvári önkormányzat szóval és tettel egyaránt kifejezi a rendőrök munkája iránti megelégedettségét, ezért mindamellett, hogy elismerőleg szólnak tevékenységükről, a város anyagilag is támogatja az egyenruhásokat. Az önkormányzat százmilliós nagyságrendű pályázatokkal készül akut problémáinak megoldására.

A legutóbbi kapuvári testületi ülésen mindjárt két beszámolót is meghallgathattak a képviselők. Hámori György a rendőrség szokásos éves beszámolóját a következőképpen értékelte:
– Dicséretre méltó rendőreink város közbiztonsága érdekében végzett munkája, ami nemrég kiegészült a déli határon nyújtott szolgálattal. A polgármester szerint szinte már megszokott, hogy Kapuváron jól teljesítenek a rendőrök, és épp ezért érdemes tartani ezt a magas színvonalat. Az önkormányzat idén is több mint egymillió forinttal támogatja az egyenruhások munkáját. A jelzett összeget a túlórák kifizetésére fordítják.
– Továbbra is jó az együttműködés a város vezetése, valamint a „Jószív” Temetkezési Kft. között. Ékes példája mindennek, hogy közös erővel történt a kápolna felújítása – egészítette ki Hámori György dr. Ladocsy Géza ügyvezető beszámolóját.

Az ülés további részében pályázatok benyújtásáról döntött a testület. Az egyik a művelődési központ működtetésében lévő muzeális kiállítóhelyet érintette, a másik három pedig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program kiírásában megjelenő projekt benyújtásáról szólt.
A várost nem érik váratlanul a hamarosan megjelenő legújabb pályázatok, mert a polgármester szerint tisztességgel felkészültek minden eshetőségre.
Kapuvár elöljárója többek közt megemlítette a vízelvezetés problémáját és további kerékpárút építését. A folytatásban elhangzott: Olyan galériát szeretnének kialakítani – Pátzay Pál özvegye által a városra hagyományozott szoboregyüttesnek –, amely a nagyközönség számára is megtekinthetővé tenné a művész hagyatékát.

A polgármester arra számít, hogy szép számmal fognak érkezni a városházára a civil szervezetek támogatási kérelmei. A civil alap felosztására június hónapban kerül sor, de már most tudják, hogy egyes kiemelt programok megrendezéséhez mindenképpen hozzájárul a város. A település hírnevét folyamatosan öregbítő Castrum SC sportolói a 800 ezer forintos támogatás nélkül nem tudnák kivitelezni a versenyeket. A polgármester szerint a testületnek kutya kötelessége támogatni a városban ismét megrendezésre kerülő országos kutyakiállítást, ezért 100 ezer forintot szánnak erre a rendezvényre. Nemrég megkezdte működését a rendőrség segítségére siető polgárőr egyesület, ezért felszereléseik bővítésére kértek anyagi segítséget.

Beküldés dátuma: 2016. 04. 12.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play