Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szemészeti szakrendelés a Rábabrillben

A Rábabrill Optika Rábatamásiban, Csornán és Kapuváron is csatlakozott egy-egy ilyen rendezvényhez a közelmúltban. Sós Bernadett, az optikai szaküzlet vezetője megosztotta velünk tapasztalatait: Egyre többen jelennek meg az egészségnapokon, ugyanakkor a cégek is igyekeznek kitenni magukért, és ingyenes szűrővizsgálatokkal kedveskednek a megjelenteknek. A Rábabrill látás- és szemnyomásellenőrzést végzett a pácienseknek. Utóbbi a zöldhályog elnevezésű betegségre hívja fel a figyelmet, amit ha elhanyagolnak, akár vaksághoz is vezethet. Beszélgetőpartnerünk arra is felhívta a figyelmet, hogy a glaukóma szűrésére alkalmas műszert nemcsak a kijelölt alkalmakkor, hanem egész éven át igénybe lehet venni a Rábabrill üzleteiben. A látóideg és látótér károsodásával járó folyamat kiszűrése rövid és fájdalommentes vizsgálat - szögezte le az üzlet vezetője, aki örömmel konstatálja, hogy a korábbi évekkel ellentétben nemcsak az idősebbek, hanem a fiatalabbak is érdeklődést mutatnak az egészségmegőrzés iránt. Akinél a normál értéktől eltérő vizsgálati eredményt mutatnak ki, azt továbbirányítják a szakrendelőbe, illetve alkalmanként 2.500 Ft-ért vehetik igénybe a betegek a Rábabrillnél praktizáló doktornők segítségét is. - Az idegentestes műtétet el is végzik helyben, de ha bármi probléma van, orvosságot is felírnak. Sós Bernadett bátran ajánlja az érdeklődőknek a műszerekkel kiválóan felszerelt rendelőt. Az optometristák minden 18 éven felüli személy ingyenes látásellenőrzését elvégzik, és ha indokolt, továbbküldik a szakorvoshoz.

Visszatérve a látás hónapjához, azt senki sem vitathatja, hogy egyik legfontosabb érzékszervünk a szem - jegyezte meg a szakember. Sajnos, a szem esetében is előfordulnak olyan lappangó betegségek, amelyek évekig tünetmentesen zajlanak, és ha ezeket elhanyagolják, visszafordíthatatlan következményekkel járnak.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play