Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szent István király ünnepe Árpáson

A ‘90-es évek elején még az volt a gyakorlat, hogy az önkormányzat  dísztermében vagy a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban tartották meg az ünnepi közgyűléseket. Ekkortól kerültek átadásra azok a díjak, amelyeket a megyében kimagasló teljesítményt nyújtó szakemberek kaphattak meg. Ugyanakkor hosszú évekre vezethető vissza az a hagyomány is, hogy a  díszközgyűléseket nem Győrben, hanem valamelyik környékbeli településen tartják meg. Dr. Szakács Imre jó döntésnek tartja, hogy járják a megyét, aminek köszönhetően sor kerülhetett Árpásra, annak is a gyönyörű román kori templomára. A megyei közgyűlés elnöke a televízió nyilvánossága előtt mondott köszönetet a falu segítőkész hozzáállásáért, hogy megtarthatták a hosszú ideig emlékezetes augusztus 20-i díszközgyűlést.
Az ökumenikus igeliturgia előtt a plébániatemplom előtt találkoztunk néhány környékbeli képviselővel. Kóczán Zoltán rábaköziként, és a megyei közgyűlés alelnökeként is fontosnak tartja Árpást és környékét. A díszközgyűlések alkalmával nem szoktak érdemi ügyeket tárgyalni, de most kivételt tettek, mert sürgős döntést igényelt egy ingatlan adás-vétele, amit nem akartak szeptemberig halasztani. Konkrétan annak a Hegykő külterületén lévő épületnek a vásárlásáról volt szó, amelyben elhelyezik az addig Sopronban üzemelő gyermekvédelmi központot.
Molnár Rita a beledi és Beled környéki települések érdekeit képviseli a megyei közgyűlésben, ahol egyre szűkül a hatásköre, de azért megpróbálja az önkormányzatok és magánszemélyek elképzeléseit előbbre vinni, és ezáltal segíteni a munkájukat. Az előző ciklusban még jobban tudták támogatni a kistelepüléseket például rendezvényeik megtartásában vagy akár kiadványok megjelentetésében, de ez a tevékenység egyre nehezebb, mert a megyei önkormányzat inkább intézményfenntartó szerepet lát el.
Horváth Ferenc ebben a választási szakaszban két bizottságnak is a tagja: az ügyrendi és a vidékfejlesztési munkában közreműködik. Szárföld polgármestere szerint jó az együttműködés a megyei közgyűlésben, és a tisztségviselők nemcsak saját településükért, hanem az egész térségért képesek összefogni. Bognár Sándor nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy bekerült a közgyűlésbe, s mint Sopronnémeti polgármestere legfontosabb feladatának a kis települések érdekeinek védelmét tekinti.

Megyei elismerések az államalapító ünnepén:
Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag Kitünte-tő Cím:  Bede Fazekas Csaba magánénekes, érdemes művész; Gróf Széchényi Ferenc-díj: Tóth József Pé-ter polgármester, a Lipóti Pékség tulajdonosa; Péterfi Sándor-díj: Hallgatóné Hajnal Judit, a Péterfy Sán-dor Evangélikus Oktatási Központ igazgatója; Dr. Kovács Pál-díj: Farsang Sándor festő- és grafikus-művész, tanár; Kormos István-díj: Pátkai Tivadar író, költő; Bauer Rudolf-díj: Kósa István, a Győr-Moson-Sopron Megyei Sportszövetségek Egyesülé-sének alelnöke; Dr. Petz Aladár-díj: dr. Szabó László, a Lumniczer Sándor Kórház osztályvezető főorvosa; Dr. Batthyány-Strattmann László-díj: Zöld Péterné intézményvezető, Idősek Otthona (Jobaháza); Dr. Csizmadia Andor-díj: Lugosiné Kelemen Judit, a Ka-puvári Polgármesteri Hivatal irodavezetője; Meller Ignác-díj: Borsodi Műhely Kft.
Beküldés dátuma: 2011. 08. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés