Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szent Márton után Miklós püspököt köszöntik az óvodások

Több évre visszanyúló hagyománya van a Márton-napi ünnepségnek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központban. Az óvodások és az alsós gyerekek a szent életével kapcsolatos legendákkal, történetekkel ismerkednek ebben az időszakban.  Annak emlékére vitték el a szeretet lángját a Jézus Szíve templomba, hogy Szent Márton köpenyével takarta be az út szélén fagyoskodó koldust a téli hidegben.
Korhű ruhába öltözött lovas katonák kíséretében, lámpással a kezükbe érkeztek a  gyerekek a templomba. - Szeretnénk hinni, hogy ezen az estén a mi lelkünkben is megcsillan az a kicsi fény, amely remélhetőleg sokáig fog világítani - mondta Baranyainé Varga Ildikó óvodavezető.
Az év legszebb ünnepségsorozata előtt állnak a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ óvodásai, tanulói és tanárai. Valamennyien lázas izgalommal várják a Mikulást, s ezidőtájt a nevelők bábmesejátékkal kedveskednek a kicsiknek az óvodában. A december 6-át megelőző napokban a gyerekek rajzkészítéssel és énektanulással vannak elfoglalva, és készülnek az ajándékozásra.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek