Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szép dísztere van Kónynak

A falu központjának fejlesztése nem tegnap fogant  meg a képviselők fejében. 2004-ben vetették papírra a terveket, és a község ettől kezdve figyelte a pályázati kiírásokat. 2006-ban két részre bontották a falufejlesztési koncepciót, és még abban az évben átadták a támogatásból felújított élelmiszerbolt és orvosi rendelő közötti díszteret. Az önkormányzat 2009-ben nyújtotta be azt a pályázatot, amely a most átadott tér fejlesztési elképzeléseit tartalmazta. Idén májusban megérkezett a válasz: Kóny megnyerte a 11,4 millió forintos támogatást a faluközpont megújítására, emlékpark kialakítására. Az októberben indult, és bő egy hónapig tartó kivitelezés során elkészült a közel 1600 m2-es térburkolat a hozzá tartozó szegélyezéssel, valamint járdával. Áthelyezték az emlékparkba az I.világháborús hősi emlékművet és a millenniumi keresztet, valamint kialakították a helyét az 1848-as szabadságharc előtt tisztelgő, jövőben elkészülő szobor talapzatának. Az önkormányzat saját erőből oldotta meg a park növényzetének telepítését.
A Béke és a Soproni utca közötti terület az elmúlt időszakban sok változáson ment keresztül – mondta Aller Imre. A polgármester az általános iskola alsó tagozatába járt, amikor elkészült a salakos kézilabdapálya, mely akkor jelentős minőségi javulást jelentett. A rendszerváltáskor lelkes sportemberek társadalmi munkában lebetonozták, majd hosszú ideig ez a pálya volt a falu egyetlen közösségi színtere. Az elmúlt évtizedekben szintén több átalakításon esett át  gyógyszertár előtti közpark, ahol parkolók és utak épültek.
A település vezetője leszögezte: a megújult faluközpont méltó helyszínt biztosít a nemzeti és a helyi ünnepek megtartására, az  átutazók pedig látva a rendezett köztereket, pozitív képet őrizhetnek meg Kónyról.


Beküldés dátuma: 2011. 12. 28.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play