Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szeretetben gazdag közösségi együttlét az egyházközségi bálon

Tíz táncos pár nyitotta meg a „Jézus szíve” Egyházközség családi bálját Csornán. A város legnagyobb szabású jótékonysági rendezvénye 2013-ban is sikerrel zárult, mert kiinduló célját teljesítette.

Kilencedik alkalommal rendezték meg Csornán az egyházközségi bált. Herángli Ferenc szerint a töretlen számú érdeklődés azt jelzi, hogy van igény a lassan kerek jubileumához érkező táncos mulatság iránt. A résztvevők a báli belépő árának befizetésével, és a tombolavásárlással a „Jézus szíve” templom felújításához járulnak hozzá. A estélyen megjelentek kb. hetven százaléka visszatérő vendég, akik a keresztény értékeket tartják a legfontosabbnak, ezért szívesen segítenek az egyházközségnek. Az egyházközség képviselő-testületének elnöke elmondta: a szórakozó közönség utánpótlása biztosított, hiszen  a szerepkörükből kinövő egykori ministránsok és énekkari tagok helyett jelentkeznek a náluk is fiatalabb lányok és fiúk. – Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy sikerült a templomunkat felújítani. Mindenki, aki látta, tudja, hogy nagy-nagy szükség volt erre. Amikor a plébános úr megkereste a csornai híveket, a vállalkozásokat és a magánszemélyeket, várakozáson felül érkeztek a támogatások. Első ütemben a tetőszerkezet, illetve a külső felújítás valósult meg, állami segíséggel pedig megtörtént a tornyok teljes rekonstrukciója.  Az idei, 75 éves templomi jubileumunkat nagyon szép ünneppé tettük ezáltal – hangzott a televízióban.

Varga Balázs arról beszélt, hogy Isten házához méltó külsővel emlékeztek a templom építésének évfordulójáról. – A befolyt adományokból és bálunk bevételéből szeretnénk a templom sekrestyéjét felújítani, amely a korábbi tetőzet rossz állapota miatt beázott, és a vakolat is sok helyen megrongálódott – fogalmazott a plébános, aki megköszönte a hívek támogatását.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play