Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szeretetben gazdag közösségi együttlét az egyházközségi bálon

Tíz táncos pár nyitotta meg a „Jézus szíve” Egyházközség családi bálját Csornán. A város legnagyobb szabású jótékonysági rendezvénye 2013-ban is sikerrel zárult, mert kiinduló célját teljesítette.

Kilencedik alkalommal rendezték meg Csornán az egyházközségi bált. Herángli Ferenc szerint a töretlen számú érdeklődés azt jelzi, hogy van igény a lassan kerek jubileumához érkező táncos mulatság iránt. A résztvevők a báli belépő árának befizetésével, és a tombolavásárlással a „Jézus szíve” templom felújításához járulnak hozzá. A estélyen megjelentek kb. hetven százaléka visszatérő vendég, akik a keresztény értékeket tartják a legfontosabbnak, ezért szívesen segítenek az egyházközségnek. Az egyházközség képviselő-testületének elnöke elmondta: a szórakozó közönség utánpótlása biztosított, hiszen  a szerepkörükből kinövő egykori ministránsok és énekkari tagok helyett jelentkeznek a náluk is fiatalabb lányok és fiúk. – Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy sikerült a templomunkat felújítani. Mindenki, aki látta, tudja, hogy nagy-nagy szükség volt erre. Amikor a plébános úr megkereste a csornai híveket, a vállalkozásokat és a magánszemélyeket, várakozáson felül érkeztek a támogatások. Első ütemben a tetőszerkezet, illetve a külső felújítás valósult meg, állami segíséggel pedig megtörtént a tornyok teljes rekonstrukciója.  Az idei, 75 éves templomi jubileumunkat nagyon szép ünneppé tettük ezáltal – hangzott a televízióban.

Varga Balázs arról beszélt, hogy Isten házához méltó külsővel emlékeztek a templom építésének évfordulójáról. – A befolyt adományokból és bálunk bevételéből szeretnénk a templom sekrestyéjét felújítani, amely a korábbi tetőzet rossz állapota miatt beázott, és a vakolat is sok helyen megrongálódott – fogalmazott a plébános, aki megköszönte a hívek támogatását.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés