Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szerethető vidék a Fertő-táj

A Fertő-táj Világörökség Nap zárórendezvényére idén  meghívták a program fővédnökeit, akik különböző módon és okból, de valamennyien kötődnek a térség természeti és kulturális értékeihez.

A rendezvény fővédnökei a Fertő-táj szeretete és az itt élők barátsága okán vállalták el a Világörökség napon való megjelenést és szereplést – mondta Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke. Mi miatt vállalták el első szóra a fővédnökséget? Mit őriztek meg magukban a tájról, a múltról és a gyermekkorukról:
Bakos Piroska szinte lubickolt riporteri és anyai szerepében, mert láthatólag – a mikrofont megszerezni próbáló – kisfia is élvezte a nyilvánosságot. A híradós műsorvezető számára természetes dolog a kétlakiság: Itthon érzi magát Budapesten, ahol szűkebb családja, munkája, és barátai várják nap mint nap, az otthont viszont Fertőd-Süttör jelenti számára, ahol szüleivel, testvérével és ismerőseivel találkozhat.
Pécsi Ildikó színésznőként gyakran fellépett a nagycenki Széchenyi-kastélyban, valamint a Fertő tóhoz köthető településeken. Mostani látogatásának alkalmával inkább állva szólt a jelenlévőkhöz, és boldogan tekintett végig a közönség sorain, különösen a jövő generációján, a nagy számban megjelent gyermekseregen.
Szűcs Lajos Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd környékén töltötte gyermekkorát. Az olimpiai bajnok labdarúgónak a vidéki élet az abszolút szabadságot jelentette, ahol csak boldog évekre emlékezhet.
Faragó Beatrix Fertőbozon kezdte a Fertő-tájhoz köthető pályafutását, majd Balfon folytatta az akkor még amatőr ökölvívást, végül profiként debütált első mérkőzésén. A WIBC profi világbajnok boxolója a kezdeti lépéseket ezen a tájon tette meg. A hétköznapokat a fővárosban tölti, ezért ritkábban jár Nagycenken és környékén, de meglepve tapasztalta, hogy milyen nagy fejlődésen ment át a tájegység.
Horváth Zoltán, Dirty Led Light Crew csoport vezetője szerint személyes varázsa van a Fertő-táj valamennyi településének, amelyeket táncpedagógusként elég jól ismer, hiszen gyakran megfordul valamennyi helyen. A Hungry’s got talent győztes csapata a sport révén is kötődik a természethez. ezeregy élményt szereztek a Fertő tónál és annak környékén, ahol igazán szabadnak érezheti magát mindenki, és nem utolsósorban jót lehet biciklizni. A tehetségkutatón elért fergeteges sikerük után többen megkérdezték tőlük, hogy nem akarnak-e letelepülni a fővárosban. A táncosok nemleges választ adtak, mert jobban érzik magukat az ország nyugati térfelén, mégha távol is van Budapesttől.
A fertőszéplaki Csiszár Jenő Szűcs Lajos ölébe ülve ismét gyermeknek érezhette magát, mint ahogy annak idején „pártfogásába vette” a falunapra érkező Ferencváros labdarúgója. A rádiós és televíziós műsorvezetőt a világ különböző részeire sodorta a kíváncsisága, abban viszont biztos, Fertőszéplaknak köszönheti, hogy azóta is imádja a szép nőket és házakat, valamint kedveli a finom borokat. 
A Bécsben élő Széchenyi Mihály származása révén gyakran jár a Fertő tavi településeken, melyek vezetői sokat tesznek a fejlődésért, a környék fellendítéséért. – A szívem ide húz, mert magyar vagyok – mondta a „legnagyobb magyar” dédunokája.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 15.

További hírek

Hirdetés