Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szeretnék Csorna közterületeit vidámabbá tenni

Burus Éva szerint akinek van kedve és igénye, az otthonát is ki szokta csinosítani a nagyobb alkalmakra. – Az is jó, hogy egy kicsit becsalogatjuk az embereket a városba – mondta el véleményét Csorna közterületeinek, parkjainak, forgalmasabb helyeinek díszítéséről.

A Vilmos parkban idén tavasszal nagy volumenű fásítási akció indult, aminek nincs teljesen vége, mert a későbbiekben folytatni fogják. A nyarat idéző, kellemes hőmérséklet miatt a fűnyírást egyelőre folytatni kell – számolt be az október közepén végzett feladatokról a Vilmos Park Kft. városüzemeltetési koordinátora, majd hozzátette: Megkezdődött az őszi lombok begyűjtése Csorna belvárosi részein.
Burus Évának nemcsak a munkája, de hobbija is közvetlen környezetének díszítése, szebbé tétele, ezért kollégáival megsokszorozott erővel, csapatmunkában látnak neki a város csinosításának.
– Két kolléganőmmel karöltve vagyunk ennek a mozgatórugói, de szerencsére a fiúk is partnerek ebben. A tárgyak, eszközök mozgatásában, rögzítésében segítenek nekünk – mondta a szakember.
A kft. facebookos oldalán is látszik, hogy hányan követik és kedvelik az utcai dekorációkat. A díszek elhelyezését úgy időzítették, hogy szép hétvégi napokon legyen a munka dandárja, hiszen korábban előfordult, hogy épp rossz időben foglalkoztak a feladattal.
Az adventi előkészületek kicsit mindig tovább tartanak, ami másfél-két hétig is eltarthat, de komolyabb fennakadás nélkül szokták megoldani a városrendezést, díszítést: a benti munkákat függesztik fel erre az időszakra.

Nagy a dilemma, ami a köztereken, parkokban elhelyezett virágokat illeti, mert a tulipánhagymák várják, hogy bekerüljenek az ágyásokba, de még sajnálják felszámolni a jelenleg is pompázó színes növényzetet – árulta el Burus Éva. Még néhány hétig megpróbálják őket a földben hagyni, hadd ékesítsék a várost. Az ősszel elültetett tulipánhagymákból tavaszra várható virágözön.

Hogy alakul a Vilmos Park Kft. következő, az esztendő utolsó negyedévének időszaka? A lombhullás akár december közepéig is eltarthat, 2023 januárjától pedig a gépek karbantartásával foglalkoznak és megkezdődik a fametszés is. Mivel a 2022-es és az azt követő évek valamennyire a takarékosságról fognak szólni, lehet, hogy ez a városrendezésen is meg fog látszani. A kevesebb egy kicsit több elvet követe próbálták idén ősszel kidíszíteni a megszokott helyeket.

Beküldés dátuma: 2022. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés