Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szeretnek táncolni a kapuvári fiatalok

Az élvezhető, látványos produkcióhoz rengeteg gyakorlás kell, s az idő alatt, amíg a gyerekek eljutnak idáig, legalább nem merev  téglaként vonszolják saját testüket, hanem felfedezik a mozgásban rejlő lehetőségeket, és nem utolsó sorban levezetik felgyülemlett energiájukat. Hol kezdődik az a határ, amikortól a tánc már leköti a figyelmünket? Szerintem akkor, ha a néző  úgy érzi, erre ő is képes lenne, mert annyira könnyedek és természetesek a mozdulatok. A kapuvári táncosok közül nem egy, nem kettő fiatal jut el erre a szintre, és a kitartó gyakorlás révén egyre többen lesznek. A “Nyári táncőrület”címmel meghirdetett tábor Mészáros Laura megfogalmazásában nagyon pörgős, és egyébként is csak a megszállottak képesek arra, hogy reggel 9-től este 6-ig táncoljanak a nyári hőségben. Közben azért jut idő a számháborúra, a strandolásra, sütésre-főzésre. Az oktató arra biztatta tanítványait, hogy gyűjtsenek elég bátorságot az önkifejezéshez. Az általa bemutatott mozgásforma modern, nagyon intenzív, ugyanakkor művészi, mely fejleszti az állóképességet, és rugalmas, szálkás izmokat eredményez. A negyven fő részvételével, két korcsoportban indított tábor annyi újdonságot nyújt az év közben tartott edzésekhez képest, hogy itt együtt táncolhatnak a különböző csoportokban gyakorló fiatalok, ezenkívül külföldi és országosan elismert hazai tánctanárok vesznek részt a próbákon. A táncvezető nem tartja jónak a hosszú kihagyásokat, mert hamar leépül az emberi izomzat, ezért a nyár során is várják az esti foglalkozásokra azokat a fiatalokat, akik otthon tartózkodnak, augusztusban pedig beindulnak a tervezett próbák.
Az afrikai Kongóban született és gyönyörű magyar kiejtéssel beszélő N’semi Anna Borbála három éve tagja a Movement Dance Schoolnak, és második alkalommal vesz részt a tánctáborban. A kislánynak a vérében van a ritmus, ezért nagyon élvezi a mozgást, s később is tervezi a komoly tánctanulást. Dukai Dániel szintén hosszú időre tervezi a táncot. A fiú nagyon jól tudja, hogy a sikerért meg kell dolgoznia, ezért kitartóan gyakorol.
Beküldés dátuma: 2011. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek