Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szeretnénk fejlődési pályára állítani a várost

Igen így van, a múlt héten bejelentettük a Fidesz és a KDNP közös polgármesterjelöltjét az őszi önkormányzati választásokra. Ennek előszobája volt hogy a Fidesz országos választmánya májusi ülésén meghatározta a hivatalos jelöltállítási folyamatot mind a polgármesterjelölt, mind pedig a képviselőjelölteket illetően. Ennek értelmében lényegében június közepére, június végére készen kellett  állnunk, meg kellett találnunk a megfelelő személyeket. De itt helyben, a helyi szervezetek is úgy gondolták: ne húzzuk el a jelöltállítást, minél előbb legyen meg a KDNP-vel a közös polgármesterjelölt, és csapata a képviselőjelöltekkel.
Június 12-én a Fidesz helyi szervezete megtartotta polgármesterjelölt-állító taggyűlését, melyen a szervezet egyhangú döntéssel dr. Bónáné dr. Németh Katalin jogászt javasolta a Fidesz polgármesterjelöltjének az őszi önkormányzati választásokra.
Nagyon örülök neki, hogy a KDNP-vel is  gyorsan sikerült közös nevezőre jutnunk a jelölteket illetően. Nagyon fontos számunkra a velük való szövetség, időtlen idők óta közösen és eredményesen veszünk részt a helyi politikai életben.

Miért pont Dr. Bónáné Dr. Németh Katalinra esett a választás?
Én úgy gondolom, hogy Csorna vezetése olyan felelősség, amely szakmailag felkészült, a város és lakói iránt elkötelezett embert kíván. Az elmúlt négy éves közös munkánk során Katit ilyen embernek ismertük meg, aki bizonyította: személye garancia arra, hogy Csorna megfeleljen a következő önkormányzati ciklusban az előtte álló kihívásoknak. Véleményünk szerint szemléletváltásra van szükség a polgármesteri pozícióban. Olyan polgármesterre van szüksége városunknak, aki képes gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni a csornai polgárok és a kormány között. Fontos persze kiemelnem azt is, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség az idén már két választáson is stabil többséget szerzet, ezért Csornán is szükség van a kormány hathatós támogatásával megkezdett munkák (az elkerülő út építésének, Margit Kórház fejlesztésének) folytatására és a városon belüli fejlesztési tervek megvalósítására. Hangsúlyozom: olyan polgármesterre van szüksége városunknak, aki  jó kapcsolatot  ápol a környékbeli polgármesterekkel, nyitott és képes a párbeszédre a megyei ill. országos politika képviselőivel, aki jóban van és hajlandó a város érdekében beszélni az országgyűlési képviselővel, tehát valóban ” hidat” jelenít meg a város lakói és a kormány között. Jelöltünk ilyen személy, ezért is ajánlom, ajánljuk jó szívvel és örömmel Katit a csornai választópolgárok figyelmébe.

Említette, hogy gyorsan sikerült közös nevezőre jutni a KDNP-vel. Mely szervezetek vettek részt még a jelölésben?
Nagyon örülök neki, hogy ilyen korán sikerült a közös polgármester jelölés, hiszen ez is jelzi, milyen erős szövetség jött létre a nemzeti-konzervatív oldalon. Én is tudom, voltak olyan pletykák a városban, amelyek szerint nem felhőtlen  a két párt viszonya, ám ezeknek semmi valóságtartalmuk nem volt. A Fidesz-KDNP együttműködése eredményes, és az érdekek kölcsönös tiszteletben tartásán alapul. Ezt az együttműködést folytatni  szeretnénk. Ugyanakkor mindezt csak úgy érdemes tenni, ha mindkét szervezet megőrzi a maga identitását, és azokat az értékeket, amiket képvisel, hozza az együttműködésbe. Igazából egy percig sem volt kétséges, hogy a Fidesz és a KDNP közös jelölteket állít mind a polgármester, mind pedig a képviselőjelölteket illetően, ezért örülünk, hogy így is lett. Az összefogás kifejezést a baloldal már használta, igaz ők mindenféle politikai hókuszpókuszokra. A mi esetünkben a jelöltállításnál valóban beszélhetünk összefogásról, hiszen a Fidesz mellett a KDNP, a Fidelitas, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség,  a Kisgazda Polgári Együttműködési Egyesület, valamint a MAGOSZ vettek részt.

Megvannak már a közös képviselő jelöltek is?
Igen megvannak, mind a nyolc körzetben vannak jelöltjeink, rövidesen őket is be fogjuk jelenteni, és készül a programunk is! Hiszem, hogy a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egységes, erős csapat élén készülhet a választásra, és reményeink szerint az újabb önkormányzati ciklusra. Szeretnénk  közelebb hozni egymáshoz városunk polgárait és fejődési pályára állítani a várost.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés