Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szeretnétek kézilabdázni?

Tavaly ősszel kevesebben neveztek be a 2011/2012-es megyei I. osztályú kézilabda bajnokságra, de a szakosztályvezető szerint az áremelkedések miatt kiadásaik egyáltalán nem csökkentek. Budai Jánosné elmondta: tíz csapat részvétele mellett 18 ezer forintba kerül a hazai pályán lejátszott mérkőzés, a vidéki meccsek esetében pedig még legalább ennyi – ha nem több – az útiköltség.

A szakosztályvezető idén is számít a külön támogatásokra. A képviselő-testületi tagok 225 ezer forinttal támogatták 2011-ben a kézilabda szakosztályt, amiért köszönetet mondott a szakosztályvezető. Az önkormányzat civil szervezetek számára meghirdetett pályázatán 60 ezer forintot nyertek, a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásaiból pedig 48 ezer forint gyűlt össze a tavalyi esztendőben. A belediek rendszeresen böngészik az internetes pályázatfigyelőt, aminek révén a sportegyesület 300 ezer forinthoz jutott. Az összeg egynegyede a kézilabdásokhoz került, melyből labdákat és kapuhálót szeretnének vásárolni. A játékosok mezét a vállalkozók és a kisebb cégek felajánlásaiból finanszírozzák. Eddig minden évben akadt támogatójuk – tette hozzá Budai Jánosné.
A megyei I. osztályban versenyző kézilabdások vezetője túl jó eredményekről nem számolhatott be, mert az edző munkahelyi elfoglaltsága miatt tavaly felhagyott tevékenységével. A játékosból edzővé előrelépett személyt eleinte nehezen fogadták el, aki ráadásul időközben meg is sérült, így már nem versenyez. – Szépen alakulnak a tervei, mert nagyon felkészült, és a lányok is igyekeznek az edzésekre – fogalmazott a szakosztályvezető. Hozzátette: játékoscsere nem történt az utóbbi időben, s jelenleg tárgyalást folytat az ősszel feloszlott répcelaki csapat volt két kézilabdásával. A társaság java része huszonévesekből tevődik össze. Tőlük megkérdezte: Szeretnétek-e kézilabdázni? Pénzt nem tudnak felajánlani senkinek sem, legfeljebb a bejárásra. Budai Jánosné az őszi vereségsorozat után biztatónak érzi, hogy  Csorna csapatától az idei szezon kezdetén mindössze egyetlen góllal maradtak alul. A játékosok nagyon jól érzik magukat együtt, az a lényeg! – jegyezte meg a szakosztályvezető.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés