Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Szilaj csikó és bikaborjú volt a főnyeremény

A szervezők kezdetben a rossz idő miatt becsülték alá a jelentkezők létszámát, de szerencsére ez sem tántorította el a vállalkozó kedvű lovasokat: tizennyolc kettes-, két négyes- és két fiatal pónifogatos ment végig a pályán. A helyieken kívül Csornáról, Kapuvárról, Farádról, Veszkényről is érkeztek versenyzők. Papp Tamás, a Rábaparti Lovasklub elnöke szerint a talaj kicsit elnehezült, felázott, de a lovaknak ez nem jelentett különösebb problémát.  A lovasbemutatók szereplőinek utánpótlása úgy tűnik folyamatos, hiszen az ügyesebb ifjak átülhetnek az alacsonyabb növésű póniról a nagyméretű hátasokra - jegyezte meg elégedetten a közvetítő, aki jelenleg egy kancát tart otthon, amely hamarosan lecsikózik, ezért ő a közeljövőben nem fog indulni lovával, de kisfia a hátas ügyességi versenyszámba be fog nevezni.
Kameránk épp az akadályhajtást rögzítette, amikor húsz kapun, illetve egy összetett akadályon kellett áthaladniuk a négylábúaknak, s a kétfordulósra tervezett megmérettetés összetett eredményét értékelte a zsűri. A versenyszámok végén a lovasok kalapjukat oldalt kitartva vonultak körbe a pályán a nézőket üdvözölve. Arról nem szólt a fáma, hogy ki vezethette haza a tombola fődíjaként felajánlott csikót és bikaborjút, de biztos, hogy mindketten hozzáértő gazdához kerültek. Akinek pedig elég volt a patások látványából, az a falunappal egybekötött egész napos rendezvény zárásaként az esti bálon szórakozhatott, és ki ne hagyjam: a has-, cigány- és látványtáncot lejtő szilsárkányi kis- és nagylányok bemutatóján.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play