Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szilsárkány az iszapkárosultak megsegítésére szervezett koncertet

Zöld Péter polgármester megemlítette:  nem annyi jegyet adtak el, mint ahányan laknak a kis rábaközi faluban, tehát volt, aki többet vásárolt azért, hogy segíthessen. Jó helyre került a pénz, hiszen Szilsárkány vezetője  személyesen adta át a jótékonysági koncert bevételét a devecseri kollégája által megnevezett családnak. Zöld Péter leszögezte: a faluban van értékesítésre váró ház, ezért nincs akadálya annak, hogy iszapkatasztrófával sújtott családok telepedjenek le a községben. Számukra százezer forint (hetven százaléka vissza nem térítendő)gyorssegélyt nyújt az önkormányzat, és keresik a lehetőségét a további pénzbeli, illetve természetbeni  juttatásnak.
Bognár Lászlóné nem véletlenül beszélt többes számban, amikor elmondta, hogy milyen együttérzést váltott ki belőlük az országos média Kolontárról szóló tudósítása, és aminek hatására összefogott a falu közössége. Az óvodavezető mélységesen sajnálja a katasztrófa károsultjait, és azóta sem szűnő szívszorító fájdalomról beszélt. A gyerekek sem maradtak közömbösek az események iránt, a felnőttek pedig még a “sima”árvíznél is veszélyesebbnek tartják az iszapömlést. Azt nem tudták garantálni, hogy a falu minden egyes lakója megjelenjen a koncerten, de az együttérző segítség  nem hiányzott.
Havasi Imréné  a maga szerény módján járult hozzá a Devecser környékén bekövetkezett tragédia áldozatainak megsegítéséhez. A nyugdíjas hölgy még jobban átérzi az események súlyát, hiszen tizenhárom éves lehetett, amikor  a töltés tetejéig ért a víz Sobornál, épp hogy át nem szakadt a gát. Mint mondta, az akkor átélt félelmet sosem felejti el.
Bella József vidéki tartózkodása miatt pár nappal az iszapkatasztrófa után tért haza Devecserbe, de így is szörnyű  volt, ami akkor fogadta. - Nagyon rossz  volt látni azt a várost, ahol felnőttem és ahol élek - mesélte az ajkai kistérségben lakó ember. A nehézgépkezelő házát nem érte el az ár, mert megállt egy utcával előbbre, de a trauma hatása miatt most is nehézére esett erről beszélnie. Jómaga azok közé tartozik, aki nem szeretné családjával Devecseren folytani az életét. Szilsárkányban nagyon barátságosak az emberek, ezért legszívesebben a környéken telepedne le. A rábaközi településsel két család révén került kapcsolatba, de minden irányból tapasztalja a jó szándékot.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 24.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek