Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szilsárkány új polgármestere egyelőre spórolni szeretne

Szilsárkány új polgármestere Csornán él családjával: felesége és tizenhat hónapos kislánya várja nap mint nap haza. Nyugdíjas szüleit sokan ismerik a Rábaközben: hentes édesapja legutóbb húsboltot vezetett, édesanyja pedig a polgármesteri hivatalban dolgozott aktívabb éveiben. Szalai Miklós sütő szakmunkásként végzett Tatán, s mivel kitűnt a többiek közül jó képességeivel, tanára ösztökélésére  elvégezte az egyik budapesti gimnáziumot. A németül jól beszélő fiatalember két esztendőt töltött Németországban. Az autóiparhoz a 2000-es évek elején került közel, s a többi fiatalhoz hasonlóan ő is megpróbálkozott a kereskedelmi tevékenységgel. Egyre több gépjárművet vásárolt, majd sorra szerezte be az  autóalkatrészeket, később pedig javítási feladatokat is elvállalt. A szakmai feladatokat autószerelő mester végzi, a tulajdonos pedig unokatestvérével látja el a kereskedelmi és szervezési teendőket. 
Szalai Miklós a polgármesteri feladatokat a lakosság biztatására vállalta el. Tiszteli elődjét, a nemrég elhunyt Zöld Pétert, de nem az általa kitaposott úton szeretne haladni. Igazi összetartó közösséget szeretne létrehozni Szilsárkányban, olyant, amelynek tagjai a kitűzött cél érdekében együtt munkálkodnának. A falu vezetője számít a fiatalokra, és a helyben működő civil közösségekre. Az eddig különböző helyeken működő klubok tagjait arra kérte, hogy költözzenek valamennyien a kultúrházba, ezzel is spórolva a téli fűtésen. Szalai Miklós az idei büdzsé számadatait még nem ismeri pontosan, de mielőbb szeretné megoldani az óvoda energetikai felújítását. Utóbbi téma sokakat érint, mert rengetegen eljöttek a közmeghallgatásra, hogy megvitassák a lehetőségeket.
Szilsárkány vezetője szerint a vállalkozói tevékenység és a település irányítása nagyban hasonlít egymásra, hiszen mindkettőnél számít a forint. A közterületek rendbe tételét és a düledező házak elbontását rendelettel fogják szabályozni, az ünnepi alkalmakra pedig szeretnék feldíszíteni a falut. – Legyenek büszkék az emberek a arra a helyre, ahol élnek – mondta Szalai Miklós, aki biztos abban, hogy célja eléréséhez a helyiekben partnerekre lel.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés