Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Színes pünkösdi kavalkád Beledben

Évek óta igazi csapatjátéknak lehetünk szemtanúi Beledben – jegyezte meg Hutflesz Mihály, a Leader Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke. A város közösségét olyan polgármester fogja össze, aki kiváló érzékkel menedzseli a települést, ezért a határain túlról is idevonzza a látogatók özönét.

Váltakozó intenzitás mellett, kisebb és nagyobb pünkösdi vásárokat rendeztek Beledben az elmúlt tíz esztendő leforgása alatt.  Idén nagy érdeklődésre tartott számot fesztivál, melynek már a megnyitójára sok vendég érkezett. A település polgármestere latolgatta a lehetőségeket: Talán a jó idő miatt gyűlt össze a nagy tömeg, de az is lehet, hogy a rendezvényre már előre számítanak az emberek.
– Örömmel vettük tudomásul, hogy a korábbinál több kiállító érkezett, és egyre szebb számban a belediek.
A vásár kezdetét jelképező nemzeti színű szalag átvágásában Tompáné Balogh Mária polgármester mellett Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke  közreműködött. A vásár minden egyes alkalommal tartogat valamilyen különleges meglepetést. Az elmúlt években a helyi kézimunka szakkör tagjain kívül amatőr festők mutatták be műveiket, idén pedig babakiállítás színesíti a programokat. A fesztivál másnapján a főzőcskét igazi vásári forgatag követte, vasárnap pedig ökumenikus istentiszteletre várták a híveket. Idén Risavi Ernő kultúraközvetítő szerepéért kapott városi kitüntetést a rendezvény alkalmával.
az erdélyi delegáció tagjai nem a csíksomlyói búcsú elől jöttek hazánkba, hanem azért, hogy együtt tölthessék ezt a néhány napot az anyaországi barátaikkal.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő parlamenti elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen, ezért köszöntőjét Molnár Rita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tagja olvasta fel. A képviselő gratulált a beledieknek, és külön a polgármesternek a több mint egy évtizedet megélt pünkösdi fesztivál megrendezéséért. A háromnapos kavalkád önfeledt szórakozást kínál a helyieknek és az ide érkező vendégeknek. Gyopáros Alpár a következőt kívánta a szervezőknek: Minél többen értesüljenek arról, hogy a Dél-Rábaköz központjában milyen vendégszerető, életvidám emberek élnek, akik jövőre is várják a vendégsereget.
A vidéki emberek hagyományaink igazi őrzői és továbbéltetői. Beledben figyelemre méltó módon ötvözik a  világi tradíciókat és az egyházi szakralitást, ami a gazdaság egyik motorjaként eredményeket is hoz a településnek és környékének – jegyezte meg Hutflesz Mihály, a Rábaköz Leader Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke.

Beküldés dátuma: 2014. 06. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés