Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Színezd újra az életet

A gyermekjóléti szolgálat elsősorban a  a fiatalok mindennapjait szeretné tökéletesíteni, ezért a szakemberek „Aki keres, talál” alapon addig kutattak, míg a kitűzött céljukhoz legmegfelelőbb pályázatra bukkantak.

A beledi egyesített szociális központ munkatársai kisfilmen rögzítették az általános iskola alsó és felső tagozatos udvarának mostani állapotát. A látvány a sok szürkeség miatt kicsit lehangoló, tehát nem „illik” a fiatalok derűlátó hangulatához.
Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető szerint nem csak a milliós nagyságrendű pályázatokkal lehet fellendíteni egy-egy település életét, mert a kisebb volumenű felújítások is látványos eredményt hozhatnak. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület idén tavasszal tette közzé felhívását, amely szerint országosan két projektet biztosítanak a támogatásukról. A pályázóknak videofilmen kellett bemutatniuk a megújításra szánt objektumot, az egyesület pedig ígérete szerint állja a megvalósításhoz szükséges eszközöket és anyagokat.
Az iskola elsődlegesen a tanulás és a nevelés színtere, de hadd érezzék magukat jól a diákok a szünetekben és a napközis szabadfoglalkozások ideje alatt is, ezért elhatározták, hogy kiszínezik a járdát, a betonkerítést és az összes csupasz falfelületet. A pályázat első kategóriájának győztese nem ülhet karba tett kézzel, mert neki magának kell a munkát elvégeznie, ami különösen tetszett a beledi szervezőknek. A gyerekek, a szülők és a pedagógusok – a designer látványtervei alapján – közösen fogják az udvart kicsinosítani július hónapban.
Ha a települések el akarnak érni valamit, nem mindig azt kell nézni, hogy ez anyagiakban mennyit jelent nekik, mert közös akarattal, munkával sok mindent meg lehet valósítani. A gyerekek leginkább az interneten, a közösségi oldalakon tartják egymással a kapcsolatot, ezért kevés a személyes találkozóra való alkalom. A modernség mellett nem árt a régi normákat is feleleveníteni, amelyek szerint az együtt végzett munka még közelebb hozza egymáshoz az ismerősöket. A személyes kommunikációnak jóval erősebb az összetartó hatása – jegyezte meg a riportalany.

Beküldés dátuma: 2014. 07. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés