Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szóbeli előadásával győzte meg a zsűrit

Felkészült és vidám rendvédelmis diákok vettek részt a csornai megmérettetésen – jegyezte meg Gyopáros Alpár köszöntőjében, amelyet a jövő rendőrei, katasztrófavédelmi szakemberei, tűzoltói és pénzügyőrei hallgattak élénk figyelemmel. Az országgyűlési képviselő a szeretet és a rend kapcsolatát elemezte: és akik szerinte mindezekért tesznek is valamit, nem mások, mint a mi hétköznapi hőseink. Mert nem feltétlenül kerül minden esemény az újságok címlapjára, de attól  az még jelentős és jobbá teszi az emberek életét.
Az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni döntőjén Tóth Brigitta, hunyadis diák bizonyult a legjobbnak. A diákot dr. Pásztor Tibor alezredes készítette fel a csornai iskola és az ORFK oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának közös rendezvényére. A Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese elmondta: Tíz éve indult ez a fajta képzés a gimnáziumban, az egyéni és a csapatversenyeken pedig 2005 óta vesznek részt tanulóik. Az oktatási intézmény most érte el azt a szintet, amiért a kezdetektől fogva küzdenek. Százhetvenöten jutottak be az ország különböző részéről az idei  selejtezőre, a szóbeli döntőn pedig huszonkilencen folytathatták a megmérettetést. A diákok első nap írásbeli feladatokat kaptak, másnap viszont szóban kellett teljesíteniük. A tanulóknak az országos főkapitányság szakmai szervezetei által delegált vizsgabizottság előtt idegen nyelvű szituációs játék formájában kellett megoldást találniuk az adott problémára.
Tóth Brigitta elárulta, hogy alaposan felkészült a versenyre, de azért azt mégsem gondolta, hogy ő lesz az első. – A döntőben nagyon nehéz kérdésekkel találkoztam, és nekem főként az informatika jelentett gondot, a szóbelin viszont már élveztem a versengést – mesélte a hunyadis lány. Hasonlóan éreztek a zsűri tagjai, mert színvonalasnak tartották Brigitta előadását, aki meg is kapta érte a legmagasabb elismerést. A győztes rendvédelmis ezután sem lazíthat, mert rövid pihenő után gőzerővel készül az érettségire. Tóth Csaba, Brigi édesapja nagyon örült lánya sikerének, aki ezáltal nemcsak iskolája, de a város hírnevét is öregbíti. A diák valószínű, hogy később is jól boldogul, mert kitartó, szorgalmas, és amibe belekezd, azt becsülettel végigcsinálja.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés