Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szól a tavasz: itt vagyok!

Tuba Lászlóné és csapata negyedik alkalommal vállalta magára a beledi tavaszi fesztivál megszervezését. A Beled Jövőjéért Egyesület már hónapokkal ezelőtt megkezdte a felkészülést. Tompáné Balogh Mária polgármester köszönetet mondott a civileknek a sok-sok javaslatért, amelyekkel színesebbé varázsolták az idei programkínálatot. A „Városunk gyermekszemmel” című rajz- és fogalmazáspályázatra rengeteg alkotás érkezett, melyekben a fiatalok azt ábrázolták, illetve írták le, hogy milyennek képzelik el Beledet a közeljövőben. – Mindent megteszek annak érdekében, hogy városunk élhetőbb, szebb és jobb legyen. Ti is tegyetek meg annyit, hogy jöjjetek el minden rendezvényre, és ne csak együtt dolgozzunk, hanem fogjunk össze Beledért – mondta a városvezető.
A hét éve özvegy Bödecs Lajosné fiús családban vesz részt a mindennapok megszervezésében, mert két gyermeke és három unokája ugyancsak az „erősebbik nemhez” tartoznak. A legkisebb fiúcska mindössze húszhónapos, ezért több pátyolgatásra szorul. – Őértük élek, segítem a szülőket, hogy kicsit több idejük legyen – mondta a nyugdíjas, aki oszlopos tagja a helyi énekkarnak. A kórus a tavaszi fesztiválon magyar feldolgozású orosz és román dalokat adott elő. Nyilvános fellépéseiket komolyan veszik, ezért rendszeresen gyakorolnak az ilyen alkalmakra.
A Beled Jövőjéért Egyesület által szervezett tavaszi fesztivál egyik fő attrakciójára Bödecs Lajosné talléros süteményével nevezett be. Először indult a versenyen, de az étel olyan jól sikerült, hogy rögtön elnyerte a zsűri tetszését. Az asszony nemcsak elkészíti, de szívesen fogyasztja is az édességeket. A nyertes süti receptje első hallásra egyszerű: két barna lap közé három főzött puding margarinnal és vajjal vegyített tölteléke kerül, amit csokoládéval ízesített piskóta díszít. A verseny győztese szerette volna sokkal szebben díszíteni a süteményt (eredetileg napsugár vagy katicabogár formájú mázzal akarta feldobni), de a fizikai munkában elnehezedett kezeinek a kanál nem mindig engedelmeskedett. – Nem a nyereményért sütöttem, de nagyon örülök neki. Nem számítottam ilyen előkelő helyezésre, s mivel megígértem a gyerekeknek, hát elkészítettem – mesélte az asszony.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés