Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Szükség van az idősebbek tapasztalatára

Fertőszentmiklóson rendszeresen megtartják az idősek napi rendezvényt, mely Horváth Tibor szerint nemcsak arról szól, hogy az ENSZ közgyűlésének javaslatára 1991 óta évről-évre megünneplik a szépkorúakat, hanem valóban tisztelik a település idősebb lakóit.

A polgármester beszédében azt fejtegette, hogy az idő és az idős szavaink között csupán egy betűnyi a különbség, mégis milyen sokat jelent, ha valaki több évet is megélt, ezért szeretné átadni tudását és tapasztalatait a fiatalabb nemzedékeknek. A gondolatmenetet tovább folytatta: Mit vár a mai Magyarország az idősebbektől, és ők mit várnának el tőlünk? Horváth Tibor meg van arról győződve, hogy az előttünk járók ismereteire, tapasztalataira nagyon nagy szüksége lenne, hiszen nem könnyű arról sem dönteni, miként neveljük gyerekeinket, unokáinkat. A gyakori válások miatt sok a vegyes családban felnövő gyermek, és egyébként is nehezebb megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Többek között az ilyen problémákra várnánk a választ az idősebbektől, csak rá kell szánni az időt és meg kell hallgatnunk a nyugdíjasokat. – A békés egymás mellett élés akarása sok mindenre megoldást kínálhat – hangsúlyozta a település vezetője.
Istvánffy Miklósné, a Fertőszentmiklósi Ifjúsági és Szabadidő Központ vezetője megjegyezte: Aki nem tud jelen lenni a rendezvényen, ahhoz is eljutnak a szép szavak a kábeltévén keresztül. A szervezők vendégszeretetükkel és műsorukkal próbálják meghálálni, hogy a szépkorúak minden évben részt vesznek az idősek napi rendezvényen.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

  • Beledi idősek napja: hála és köszönet

    Az idősek napját 1991 óta ünneplik világszerte, ezzel együtt Beleden is. A világnap megrendezése azt jelzi, hogy az arányaiban is növekvő idős korúak szerepe kiemelten fontos a család, a kisebb közösségek, de az egész társadalom számára.

További hírek

Hirdetés
DANUBIUS play