Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Szünidőre hangoló karateverseny Kapuváron

Dr. Szalai László, a Castrum SC elnöke  a városi sportcsarnokban tartott tanév végi versenyről elmondta, hogy levezető mozgásnak szánták az összejövetelt. Sok küzdelem és éremeső jegyében szervezték a feszültségmentes versenyt. Mindamellett, hogy küzdősportból van szó, a csapatmunka legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény, tehát a kiemelkedő tehetségek mellett a szorgalmas és kitartó gyerekekre is odafigyelnek. Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az életkorban még a koordinációs képességek fejlesztésén van a hangsúly, ezért a szabályok kialakításakor messzemenően figyelembe veszik az életkori sajátosságokat. Természetesen szükség van az izmok és az ízületek védelmére, ezért szinte a lovagi tornákhoz hasonló ruházatban küzdenek a gyerekek, így a legtechnikásabbak sem okoznak egymásban kárt. A kisebbek először szokják meg a versenyhelyzetet, és alakuljon ki bennük a sport szeretete. Dr. Szalai László köszönetét tolmácsolta a szülőknek, hiszen még azok is segítenek, akiknek csemetéi “kinőtték” a klubot.
Németh Veronika hat éve karatézik, s mint mesélte, önszántából döntött a küzdősport mellett. A lány nem ijed meg az árnyékától, de még a fiúktól sem tart. Komolyabb inzultusban szerencsére még nem volt része, így ilyen helyzetben nem kellett bevetnie gyorsaságát és erejét. Interjúnk készítésekor Veronika már tudta, hogy kivel fog megküzdeni, s azóta az eredmény is megszületett: a kapuvári lány az első helyezettek között végzett.
Soós Ákos hangsúlyozta, hogy milyen fontos a megfelelő védőfelszerelés, például a testpajzs és a sípcsontvédő. Amennyiben a kétperces küzdőidőben nem érik el a
hat pontot, a másik, több találatot szerzett fél lesz a győztes. A regisztráció és a mérlegelés után sorsolják ki az ellenfeleket - tudatta Ákos, aki négy éves karatés pályafutása alatt első, második és harmadik helyezést is bezsebelt, s legutóbb a tizenötödik megmérettetésére készült.
Pantelics Bence a nemzetközi versenyek előtt egy kicsit szokott izgulni, de a  mostani házibajnokság miatt nem szorongott egy cseppet sem. A legjobb érmeket is begyűjtő fiú életkora miatt a kettes sorszámú gyerekcsapatban versenyez.
Világbajnoki és diákolimpiai megmérettetésen is szerepelt már Papp Dániel, aminek köszönhetően négy arany, öt ezüst és három bronzérem gazdagítja eredménylistáját. Dani már elég hosszú időnek érzi azt a négy évet, amit csapatával töltött el, de nem zavarja, ha elfárad, és a sport a tanulásban sem gátolja őt.



Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés