Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Táborozó gyerekek a csornai termálban

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat minden évben egyhetes nyári napközis tábort szervez Csornán, mert több családnak problémát okoz a gyermekek szünidei felügyelete. A fiatalok élményekkel feltöltődve tértek haza a táborból.

Némethné Élő Zsuzsanna intézményvezető televíziónknak elmondta: arra is odafigyelnek, hogy még véletlenül se legyenek átfedések a többi intézmény programjaival. Közel harminc gyermek vett részt a július első hetében megrendezett táboron. Olyan elfoglaltságot szerveztek a fiataloknak, amely a szórakozás mellett lehetővé tette ismereteik bővítését is. Mivel különböző iskolák tanulói jelentkeztek a táborba, első nap főleg ismerkedtek egymással. A csapatépítő tréning után meglátogatták a csornai könyvtárat, ahol játékos foglalkozást szerveztek számukra a szakemberek. Más alkalommal a diákok kipróbálhatták a különféle gyógyászati eszközöket, bepillantást nyertek a mentősök munkájába. Másnap még izgalmasabb dolog várt rájuk: zöldségszobrász segítségével különböző formájú kompozíciókat állítottak elő a természetes alapanyagokból. Ezt követően a táborozók ellátogattak az egyik helyi pékségbe, ahol beavatták őket a szakmai rejtelmeibe. Ángyán Csilla a fazekassággal ismertette meg az érdeklődőket, és a gyerekek saját kezűleg állítottak elő egy-egy kézműves terméket. Ezzel összefüggésben a muzeális intézményben folytatódott a program, ahol régi a mesterségekről hallgattak meg előadást. A gyerekek és kísérőik másnap kitelepültek a csornai strandra, ahol lubickolással, fürdéssel töltötték szabadidejüket. A tábor vége fele közeledve a kapitányságon a rend őrei fogadták a diákokat, majd a hagyományőrző íjászok segítségével kipróbálhatták a célba lövést is.
A Szociális és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak a tábor megrendezéséhez, valamint Váradi József igazgatónak, hogy a csornai Széchenyiben helyet biztosított a szünidejüket töltő gyerekeknek.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek