Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Táborozó gyerekek Csornán

A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán. A táborba elsőtől a hatodikas korosztályig jelentkezhettek a gyerekek.

Az első héten harmincan, a másodikon pedig huszonnégyen vettek részt a napközis Erzsébet-táborban. A programok reggel nyolctól délután négy óráig tartanak – mondta Némethné Élő Zsuzsanna. Az intézményvezető hozzátette: Az ismerkedést követően helyben működő fazekas avatta be a diákokat az agyagozás rejtelmeibe, majd ellátogattak a népművész csornai műhelyébe. Másnap a múzeum régésze Ragadd meg a múltat címmel tartott játékos foglalkozást a táborozóknak. A program a helyi néptánciskolában folytatódott, ahol kipróbálhatták az alap tánclépéseket, majd a hagyományőrző népi viselettel ismerkedtek. A hét közepén a győri állatkertbe utazott el a kis csapat, ahol egy teljes napot töltöttek a szabadban. Következő alkalommal a Pannon-Víz telephelyén interaktív foglalkozás várta a diákokat, majd sportjellegű feladatokkal töltötték szabadidejüket. Izgalmas elfoglaltságot jelentett utolsó nap a gyümölcsszobrászat, ami után elfogyasztották az ehető finomságokat, zárásul pedig zenés-táncos aerobik órán vettek részt a gyerekek. Legkedvesebb élményeiket színes rajzzal örökítették meg.
Pölöskei Boglárka mindig szívesen eljön a szociális központ által szervezett táborba, mert változatos programokon vehet részt. Játszótársaival nagyon jól érzik magukat és újabb barátokat is szerzett. A kislánynak az agyagozás tetszett a leginkább, és a mostani alkalommal lovacskát készített a fazekas segítségével.
Schnellenberger Nikoletta kisebb korában a Bóbita Óvodába járt, ahol Villő lett a legjobb barátja. Mindketten eljöttek a napközis táborba, ahol folytathatják a közös játékot. Niki szerint nagyon kedves tanárnénik vigyáznak rájuk a hét során.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play