Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Táborozó gyerekek Csornán

A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán. A táborba elsőtől a hatodikas korosztályig jelentkezhettek a gyerekek.

Az első héten harmincan, a másodikon pedig huszonnégyen vettek részt a napközis Erzsébet-táborban. A programok reggel nyolctól délután négy óráig tartanak – mondta Némethné Élő Zsuzsanna. Az intézményvezető hozzátette: Az ismerkedést követően helyben működő fazekas avatta be a diákokat az agyagozás rejtelmeibe, majd ellátogattak a népművész csornai műhelyébe. Másnap a múzeum régésze Ragadd meg a múltat címmel tartott játékos foglalkozást a táborozóknak. A program a helyi néptánciskolában folytatódott, ahol kipróbálhatták az alap tánclépéseket, majd a hagyományőrző népi viselettel ismerkedtek. A hét közepén a győri állatkertbe utazott el a kis csapat, ahol egy teljes napot töltöttek a szabadban. Következő alkalommal a Pannon-Víz telephelyén interaktív foglalkozás várta a diákokat, majd sportjellegű feladatokkal töltötték szabadidejüket. Izgalmas elfoglaltságot jelentett utolsó nap a gyümölcsszobrászat, ami után elfogyasztották az ehető finomságokat, zárásul pedig zenés-táncos aerobik órán vettek részt a gyerekek. Legkedvesebb élményeiket színes rajzzal örökítették meg.
Pölöskei Boglárka mindig szívesen eljön a szociális központ által szervezett táborba, mert változatos programokon vehet részt. Játszótársaival nagyon jól érzik magukat és újabb barátokat is szerzett. A kislánynak az agyagozás tetszett a leginkább, és a mostani alkalommal lovacskát készített a fazekas segítségével.
Schnellenberger Nikoletta kisebb korában a Bóbita Óvodába járt, ahol Villő lett a legjobb barátja. Mindketten eljöttek a napközis táborba, ahol folytathatják a közös játékot. Niki szerint nagyon kedves tanárnénik vigyáznak rájuk a hét során.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés