Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Takarékos és biztonságos fűtési rendszer Kapuváron

A hőszolgáltató cégek nyaranta sem maradnak tennivaló nélkül, mert akkorra időzítik a karbantartási és fejlesztési munkálatokat, a fűtési szezon kezdetétől pedig folymatos üzemelnek. Pászli Tibor, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője az aktuális tennivalókról beszélt.

– Sokan azt hiszik, hogy a fűtés befejeztével nekünk nincs semmi dolgunk, pedig idén is jelentős felújítás volt a nyári időszakban. Hatósági árral dolgozunk, ezért ennek költségeit nem tudjuk előteremteni, így vagy pályázunk, vagy a tulajdonos önkormányzat segítségét vesszük igénybe – mondta a hőszolgáltató ügyvezetője. – 2014-ben 15 millió forintot kaptunk a fejlesztésekre, melynek idén szeptemberben értünk a végére – tette hozzá Pászli Tibor.
A komplett beruházás magában foglalta a kazánházi berendezések felújítását, mely nagy mértékben növeli a gázbiztonságot. Két kazánházban már korábban bevezették a gázellenőrző rendszert, most sor került a harmadikra is. Ez olyan gázfelügyeleti rendszert jelent, amely a szakmának nem újdonság, de egyébként nagyon fontos a felügyelet nélküli kazánházak biztonsága szempontjából. Gázszivárgás, gázömlés esetén már 20 százalékos értéknél elindul egy ventilátor, amely szellőzteti a kazánház belső terét, 40 százaléknál pedig megszünteti a gázbetáplálást és hibaüzenetet küld a kezelőnek. – A takarékos és kellően biztonságos üzemeléshez erre nagy szükség volt – fogalmazott a riportalany.
Az önkormányzat garanciát vállalt az Osli úti vezetékek felújítására is.
Az ügyvezető ezzel kapcsolatban megjegyezte: Nagyon örül a beruházásnak, mert a családi házas övezet neuralgikus pontja volt a hálózatnak. Egy korábbi szakszerűtlen bekötés miatt törtek ki a csonkok, melyeket megbízható Isoplus szerelvényekre cseréltek le. Nyolc helyen bontották meg a rendszert, így 16 db 200-as vezetéket vágtak el és állítottak helyre. Mindettől függetlenül jól vizsgáztak a közel 30 éves vezetékek, mert az épségben maradt szigeteléseknél nem találtak egyéb problémát. A bontás miatt három parkolót, és az Osli úton egy négyzetméternyi útfelületet kell kijavítani.

A korábbi televíziós nyilatkozatokban is elhangzott, hogy Kapuváron túlméretezettek a kazánházi betáplálások, ami felesleges pénzébe kerül az üzemeltetőnek. Hogy mindenki jól járjon, csökkentették a gázbetáplálási keresztmetszetet 65-től 40-re, illetve 45-ről 20-ra, a harmadik kazánnál pedig 102-ről 100-ra. Az intézkedéssel komoly megtakarítást értek el, a megmaradó pénzből pedig további fejlesztéseket terveznek.

Pászli Tibornak nincs tudomása a közeljövőben bekövetkező gázár változásról, de egyébként is kellő időben értesítenék róla a lakosságot.
– Szigorúan tartjuk magunkat a Kormány által megszabott hatósági árakhoz. Mi nem kezdeményeztünk, és nem is kezdeményezhetünk árváltozást, mert állami árképzés van. Az energiahivatal az árak megállapításánál nyilván figyelembe veszi a rendelkezésre álló műszaki berendezéseket is. Városunk nem hasonlítható össze például Pakssal, ahol hulladékhőt használnak – jegyezte meg a szakember.

A fűtési szezon kezdetét és befejezését mindig rugalmasan kezelik, mert figyelembe veszik az egyéni igényeket is.
Hivatalosan október közepén indult a fűtési szezon, de ha a lakosság, illetve a közös képviselő jelzi a hőszolgáltatónak, előbb elindítják a fűtést. A fázósabb részekhez tartozik Kapuváron a Gesztenye sori tömb, mert már szeptember végén bekapcsoltatták a fűtést. A hőszolgáltatót nem érte váratlanul a kérés, mert úgy készültek, hogy szeptember végétől bármikor be tudják üzemelni a rendszert.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play