Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Takarékos és biztonságos fűtési rendszer Kapuváron

A hőszolgáltató cégek nyaranta sem maradnak tennivaló nélkül, mert akkorra időzítik a karbantartási és fejlesztési munkálatokat, a fűtési szezon kezdetétől pedig folymatos üzemelnek. Pászli Tibor, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője az aktuális tennivalókról beszélt.

– Sokan azt hiszik, hogy a fűtés befejeztével nekünk nincs semmi dolgunk, pedig idén is jelentős felújítás volt a nyári időszakban. Hatósági árral dolgozunk, ezért ennek költségeit nem tudjuk előteremteni, így vagy pályázunk, vagy a tulajdonos önkormányzat segítségét vesszük igénybe – mondta a hőszolgáltató ügyvezetője. – 2014-ben 15 millió forintot kaptunk a fejlesztésekre, melynek idén szeptemberben értünk a végére – tette hozzá Pászli Tibor.
A komplett beruházás magában foglalta a kazánházi berendezések felújítását, mely nagy mértékben növeli a gázbiztonságot. Két kazánházban már korábban bevezették a gázellenőrző rendszert, most sor került a harmadikra is. Ez olyan gázfelügyeleti rendszert jelent, amely a szakmának nem újdonság, de egyébként nagyon fontos a felügyelet nélküli kazánházak biztonsága szempontjából. Gázszivárgás, gázömlés esetén már 20 százalékos értéknél elindul egy ventilátor, amely szellőzteti a kazánház belső terét, 40 százaléknál pedig megszünteti a gázbetáplálást és hibaüzenetet küld a kezelőnek. – A takarékos és kellően biztonságos üzemeléshez erre nagy szükség volt – fogalmazott a riportalany.
Az önkormányzat garanciát vállalt az Osli úti vezetékek felújítására is.
Az ügyvezető ezzel kapcsolatban megjegyezte: Nagyon örül a beruházásnak, mert a családi házas övezet neuralgikus pontja volt a hálózatnak. Egy korábbi szakszerűtlen bekötés miatt törtek ki a csonkok, melyeket megbízható Isoplus szerelvényekre cseréltek le. Nyolc helyen bontották meg a rendszert, így 16 db 200-as vezetéket vágtak el és állítottak helyre. Mindettől függetlenül jól vizsgáztak a közel 30 éves vezetékek, mert az épségben maradt szigeteléseknél nem találtak egyéb problémát. A bontás miatt három parkolót, és az Osli úton egy négyzetméternyi útfelületet kell kijavítani.

A korábbi televíziós nyilatkozatokban is elhangzott, hogy Kapuváron túlméretezettek a kazánházi betáplálások, ami felesleges pénzébe kerül az üzemeltetőnek. Hogy mindenki jól járjon, csökkentették a gázbetáplálási keresztmetszetet 65-től 40-re, illetve 45-ről 20-ra, a harmadik kazánnál pedig 102-ről 100-ra. Az intézkedéssel komoly megtakarítást értek el, a megmaradó pénzből pedig további fejlesztéseket terveznek.

Pászli Tibornak nincs tudomása a közeljövőben bekövetkező gázár változásról, de egyébként is kellő időben értesítenék róla a lakosságot.
– Szigorúan tartjuk magunkat a Kormány által megszabott hatósági árakhoz. Mi nem kezdeményeztünk, és nem is kezdeményezhetünk árváltozást, mert állami árképzés van. Az energiahivatal az árak megállapításánál nyilván figyelembe veszi a rendelkezésre álló műszaki berendezéseket is. Városunk nem hasonlítható össze például Pakssal, ahol hulladékhőt használnak – jegyezte meg a szakember.

A fűtési szezon kezdetét és befejezését mindig rugalmasan kezelik, mert figyelembe veszik az egyéni igényeket is.
Hivatalosan október közepén indult a fűtési szezon, de ha a lakosság, illetve a közös képviselő jelzi a hőszolgáltatónak, előbb elindítják a fűtést. A fázósabb részekhez tartozik Kapuváron a Gesztenye sori tömb, mert már szeptember végén bekapcsoltatták a fűtést. A hőszolgáltatót nem érte váratlanul a kérés, mert úgy készültek, hogy szeptember végétől bármikor be tudják üzemelni a rendszert.

Beküldés dátuma: 2015. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play