Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Tanórán kívüli programok a Széchenyiben

A csornai Széchenyi István Általános Iskolában számtalan programmal készülnek a leendő elsősök fogadására, amivel egyrészt szeretnék megkönnyíteni az iskolaválasztást, másrészt megismertetni az intézményt a szülőkkel és az óvodás korú gyermekekkel.

A csornai Széchenyiben tanuló kisdiákok számtalan tanórán kívüli programon vehetnek részt, melyek közül több hagyományos iskolai rendezvénynek számít évek óta. Váradi József igazgató az év végi ünnepkörrel kapcsolatban elmondta, hogy Szabó Rita tanárnő vezetésével az iskola dalköre tavaly is részt vett a város által szervezett adventköszöntő gyertyagyújtáson. Ezt megelőzően a leendő elsősöket a Rábaközi Televízió által közvetített „Mikulás-futamra” várták a szervezők.
Január mindig a félévi zárás időszaka az iskolában, de ilyenkor is gondolnak a kisebbekre, ezért rajzpályázatot hirdettek az óvodások számára. A sportversenyek egy részére a tanulóifjúságot várják, de van olyan rendezvényük is, amelybe bevonják a külsős érdeklődőket. Kézműves foglalkozásaikon a döri fazekas vezeti be a gyerekeket a kerámiakészítés rejtelmeibe. A heti öt testnevelés órán kívül is nagy hangsúlyt fektetnek a diákok fizikai erőnlétének növelésére, ezért létrehozták a délutáni sportköröket. A harmadik-negyedik osztályosok felmenő rendszerű sportversenyeken vesznek részt, így az ügyesebbek eljuthatnak akár a megyei és az országos megmérettetésekre is. Hogy minél színesebb iskolán kívüli programokon vehessenek részt a gyerekek, gyakran külsős előadókat, oktatókat hívnak egy-egy foglalkozás megtartására. A pedagógusok munkáját segítik a családsegítő szolgálat szakemberei, ezenkívül igénybe veszik az újszerű feladatkört ellátó szociális munkások szolgáltatásait is.
A felvételi körzethatárok szerint a csornai Széchenyi Iskolához tartozik Barbacs, Pásztori és Dör község is, ami nem jelenti azt, hogy máshonnét ne írathatnák be ide a gyerekeket. Váradi József elmondta, hogy a szülők döntése alapján a körzeten kívüli településekről is érkezhetnek a Széchenyibe gyerekek.

Beküldés dátuma: 2019. 01. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés