Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Tárgyalva érdekeket érvényesíteni

A régiek közül többen maradtak, de új küldöttekre is szavaztak a Győr megyei településvezetők közül, például   Tompáné Balogh Máriára Beledről, valamint Szalay Imre bősárkányi polgármesterre. - Én, mint tagozatvezető ezután az elnökségnek leszek a tagja, és szeretnénk egy kicsit megmozgatni a megyei polgármestereket - fogalmazott Hokstok Imre. Megyénkben 93-an csatlakoztak az összesen 1700 tagot számláló, Magyarországon a legnagyobb önkormányzati szövetségnek számító közösséghez, ami azt jelenti, hogy a települések mintegy fele belépett a szervezetbe. A 19 megye valamennyi tagozatvezetője bent van az elnökségben, ami országos szintű lefedettséget biztosít a vezetőségi üléseken. Itt vitatják meg mások mellett a közmunkaprogrammal kapcsolatos problémákat és egyéb helyi jellegű, megoldásra váró  feladatokat. A tanácskozásnak valójában akkor van értelme, ha az ott felvetett ötletek eljutnak a kormányhoz. Olyan önkormányzati összejövetelt terveznek a Rábaközben, ahova nemcsak a tagságot szeretnék meghívni, hanem a többi település vezetőjét is. Szót ejtenének a helyi irányítást érintő elkerülhetetlen változásokról, hogy a lehető legjobb irányba tereljék azt kormányzati szinten.
Hokstok Imre az aktívabb szerepvállalás mellett azt szeretné, ha a készülő önkormányzati törvényben és az alkotmányban jobban megjelennének a helyhatósági érdekek. - Nem a kormány ellen szeretnénk dolgozni, hanem vele kézen fogva - hangsúlyozta a tagozatvezető. A televízióadásokat figyelemmel kísérő polgármester társait pedig arra kérte, hogy írásban juttassák el hozzá a nap mint nap felmerülő, megoldásra váró nehézségeket, mert csak az információk birtokában lehet érdemi munkát végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play