Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Tavaszváró vásár Bogyoszlón

A bogyoszlói termelői vásár ötlevétel Simonné Boros Hedvig kereste fel Póczik Zoltánt, aki megvalósíthatónak tartotta a falu életét színesebbé tevő rendezvényt. A Rábaköz Néptáncegyesület művészeti vezetője ezt követően az önkormányzathoz fordult segítségért.

– Szerettük volna, ha minél szélesebb kínálattal állunk az érdeklődők elé, így a kézműves sajtoktól a kürtöskalácson át, a házilag készített ajándéktárgyakig minden megtalálható volt. A palettát színesítették a fazekas és a gyöngyfűzött termékek, a kvilling technikával készült dísztárgyak, a fa- és zsonglőr ügyességi játékok, valamint a virágból készült asztaldíszek. A gyerekeknek játszóházzal kedveskedtünk – foglalta össze Póczik Zoltán a tavaszváró vásár lényegét.
– Advent első vasárnapján gyertyagyújtással egybekötött kézműves vásárt szoktunk rendezni a faluban, amelyre mindig a helyi kézműveseket várjuk. Ezt tovább gondolva szerveztük meg a mostani rendezvényt, hogy a tél elmúltával kicsit felpezsdítsük a lakók életét – fogalmazott Simonné Boros Hedvig. Hozzátette: Idén már nem csak a helyieket, hanem a környékbeli kézműveseket is meghívták a vásárra, ahol a dísztárgyak mellett az élelmiszerek is megjelentek. Szeretném, ha a vásárral hagyományt teremtetnénk, mert összekovácsolja a közösséget.
Hedvig már elköltözött Bogyoszlóról, de édesanyjával 150 tő levendulát termesztenek a faluban. A nyugtató, lazító hatású növényből illatpárnát és dísztárgyakat állítanak elő, amelyeket a vásárra is elhoztak.
A Magyarkeresztúrról érkezett Fábiánné Domán Hermina papírcsíkokból készít különféle termékeket. Az alkotó öt-hat éve fedezte fel a technikát, amely szerelem volt első látásra. Eleinte nem úgy alakult, ahogy szerette volna, de újabb próbálkozásait már siker övezte. Azóta alaposan beleásta magát a kvillingezésbe, de elsősorban ékszerekkel és képekkel foglalkozik. Hermina egy tavalyi design versenyen kategóriája első helyezését is megszerezte, rábaközi pávás képéért pedig különdíjat kapott a Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatán.
Tálos Lászlóné a facebookon olvasott a bogyoszlói vásárról, s mivel nagyon érdeklődik a kézműves termékek iránt, szomszédasszonyával átbiciklizett Rábatamásiból.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play