Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Tavaszváró vásár Bogyoszlón

A bogyoszlói termelői vásár ötlevétel Simonné Boros Hedvig kereste fel Póczik Zoltánt, aki megvalósíthatónak tartotta a falu életét színesebbé tevő rendezvényt. A Rábaköz Néptáncegyesület művészeti vezetője ezt követően az önkormányzathoz fordult segítségért.

– Szerettük volna, ha minél szélesebb kínálattal állunk az érdeklődők elé, így a kézműves sajtoktól a kürtöskalácson át, a házilag készített ajándéktárgyakig minden megtalálható volt. A palettát színesítették a fazekas és a gyöngyfűzött termékek, a kvilling technikával készült dísztárgyak, a fa- és zsonglőr ügyességi játékok, valamint a virágból készült asztaldíszek. A gyerekeknek játszóházzal kedveskedtünk – foglalta össze Póczik Zoltán a tavaszváró vásár lényegét.
– Advent első vasárnapján gyertyagyújtással egybekötött kézműves vásárt szoktunk rendezni a faluban, amelyre mindig a helyi kézműveseket várjuk. Ezt tovább gondolva szerveztük meg a mostani rendezvényt, hogy a tél elmúltával kicsit felpezsdítsük a lakók életét – fogalmazott Simonné Boros Hedvig. Hozzátette: Idén már nem csak a helyieket, hanem a környékbeli kézműveseket is meghívták a vásárra, ahol a dísztárgyak mellett az élelmiszerek is megjelentek. Szeretném, ha a vásárral hagyományt teremtetnénk, mert összekovácsolja a közösséget.
Hedvig már elköltözött Bogyoszlóról, de édesanyjával 150 tő levendulát termesztenek a faluban. A nyugtató, lazító hatású növényből illatpárnát és dísztárgyakat állítanak elő, amelyeket a vásárra is elhoztak.
A Magyarkeresztúrról érkezett Fábiánné Domán Hermina papírcsíkokból készít különféle termékeket. Az alkotó öt-hat éve fedezte fel a technikát, amely szerelem volt első látásra. Eleinte nem úgy alakult, ahogy szerette volna, de újabb próbálkozásait már siker övezte. Azóta alaposan beleásta magát a kvillingezésbe, de elsősorban ékszerekkel és képekkel foglalkozik. Hermina egy tavalyi design versenyen kategóriája első helyezését is megszerezte, rábaközi pávás képéért pedig különdíjat kapott a Magyar Kézművességért Alapítvány pályázatán.
Tálos Lászlóné a facebookon olvasott a bogyoszlói vásárról, s mivel nagyon érdeklődik a kézműves termékek iránt, szomszédasszonyával átbiciklizett Rábatamásiból.

Beküldés dátuma: 2016. 03. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek