Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Távoktatás a csornai művészeti iskolában

Át kell élni és túl kell élni ezt az egészet, ezért mindenki a legjobb belátása szerint próbáljon hozzájárulni ahhoz, hogy a gyerekek nyugalomban teljesítsék feladataikat – fogalmazott Biky Ottó, az alapfokú művészeti iskola igazgatója.

A csornai Kerényi György Alapfokú Művészeti Iskolában a többi intézményhez hasonlóan áttértek a digitális oktatásra. Biky Ottó arról beszélt, hogy zökkenőmentesen oldották meg a feladatot, nem okozott számukra különösebb nehézséget. A gyerekek egyébként is a virtuális világban nőnek fel, ezért sok esetben még a felnőtteknél is jobban értenek a digitális eszközökhöz.
A pedagógusok különböző alkalmazások és internetes szolgáltatások közül választhatnak, mert nincs megkötve, hogy mit használjanak – jegyezte meg a Kerényi igazgatója. Van aki jobban kedveli a messengert, míg mások inkább a skype-ot létesítik előnyben. A csoportos foglalkozásokra nagyon jól használható a Kréta Iskolai Alaprendszer üzenőfelülete, melyen keresztül a pedagógusok elküldik a feladatokat a diákoknak, akik fel tudják tölteni a megoldásokat. Ezenkívül a mobilos és egyéb internetes videómegosztó lehetőségek is a rendelkezésre állnak.
Biky Ottó arra kéri kollégáit, hogy legyenek türelemmel, hiszen nagyon sok szülő tartózkodik otthon, akik szintén segíteni szeretnének a gyerekeknek. Nem lehet leterhelni a növendékeket ebben a rendkívüli helyzetben.

Beküldés dátuma: 2020. 03. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play