Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Tegyük még szebbé a világot!

Közel húsz éves szakértői munka gyümölcse érett be. Gecsei Edit az egyik legsokoldalúbb pedagógus, mert különböző szakterületen szerzett ismereteit kamatoztatta  lektori és egyéb irodalommal, művészetekkel kapcsolatos  tevékenységében.

A csornai Széchenyi iskola mester fokozatú tanára szakértői, szaktanácsadói munkásságáért a közelmúltban megkapta az Apáczai Kiadó által alapított Comenius-díj arany fokozatát. A pedagógus még annak idején pályázott a szakértői munkára, amikor hazánkban bevezették, hogy meghatározott szempontok szerint kell értékelni a tankönyveket, vagyis a kiadványok mennyire felelnek meg a tanulók életkori sajátosságainak. Gecsei Edit több hivatallal és intézménnyel volt kapcsolatban, melyek megbízásából véleményezte a kiadók köteteit, hogy ún. gyerekbarát tankönyvek kerüljenek az iskolákba. A lektor, és a vele együtt dolgozó tudományos munkatárs elsődleges feladata, hogy a tantárgy-pedagógiai és az életkori sajátosságokat szem előtt tartva vizsgálja meg a majdan megjelenő kiadványok szövegét.
– A határon túli magyarok képzésében több mint húsz éve veszek részt, hasonlóan a tanárok továbbképzésében, ezenkívül tankönyveket írtam. Olyan fejlesztéseket dolgoztam ki, amelyek a magyar közoktatásban egyedülállóak – fogalmazott a díjazott pedagógus.
A kacskaringós életpályát bejárt pedagógus író szeretett volna lenni, s mivel szülei „komolyabb” hivatást szántak neki, megkezdte tanulmányait a győri közgazdasági szakközépiskolában. G. Komoróczy Emőke hamar felfigyelt a tehetséges diákra, aki neki köszönheti, hogy elindult az írás és az irodalom tanítás rögös útján. A szombathelyi főiskolán elvégezte a népművelés–magyar szakot, majd a történelem következett. A közoktatás vezetői szakirányú továbbképzés után az ELTE-n tanult, túl az ötvenen pedig befejezte a mesterképzési szakot.
Gecsei Edit nem akart túl patetikusnak tűnni, de őszintén elmondta, hogy miért választotta a tanári pályát. Célja a gyerekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az életre nevelés az irodalom és a művészetek által, hogy a fiatalok szebbé tegyék a világot. Ahhoz, hogy megértsük egymást, meg kell tanítani  a gyerekeket a helyes kommunikációra. Ezen áll, vagy bukik a jövő nemzedék élete. Gecsei Edit ebben a folyamatban megtette a magáét, és még bőven vannak tervei.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés