Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Tegyük még szebbé a világot!

Közel húsz éves szakértői munka gyümölcse érett be. Gecsei Edit az egyik legsokoldalúbb pedagógus, mert különböző szakterületen szerzett ismereteit kamatoztatta  lektori és egyéb irodalommal, művészetekkel kapcsolatos  tevékenységében.

A csornai Széchenyi iskola mester fokozatú tanára szakértői, szaktanácsadói munkásságáért a közelmúltban megkapta az Apáczai Kiadó által alapított Comenius-díj arany fokozatát. A pedagógus még annak idején pályázott a szakértői munkára, amikor hazánkban bevezették, hogy meghatározott szempontok szerint kell értékelni a tankönyveket, vagyis a kiadványok mennyire felelnek meg a tanulók életkori sajátosságainak. Gecsei Edit több hivatallal és intézménnyel volt kapcsolatban, melyek megbízásából véleményezte a kiadók köteteit, hogy ún. gyerekbarát tankönyvek kerüljenek az iskolákba. A lektor, és a vele együtt dolgozó tudományos munkatárs elsődleges feladata, hogy a tantárgy-pedagógiai és az életkori sajátosságokat szem előtt tartva vizsgálja meg a majdan megjelenő kiadványok szövegét.
– A határon túli magyarok képzésében több mint húsz éve veszek részt, hasonlóan a tanárok továbbképzésében, ezenkívül tankönyveket írtam. Olyan fejlesztéseket dolgoztam ki, amelyek a magyar közoktatásban egyedülállóak – fogalmazott a díjazott pedagógus.
A kacskaringós életpályát bejárt pedagógus író szeretett volna lenni, s mivel szülei „komolyabb” hivatást szántak neki, megkezdte tanulmányait a győri közgazdasági szakközépiskolában. G. Komoróczy Emőke hamar felfigyelt a tehetséges diákra, aki neki köszönheti, hogy elindult az írás és az irodalom tanítás rögös útján. A szombathelyi főiskolán elvégezte a népművelés–magyar szakot, majd a történelem következett. A közoktatás vezetői szakirányú továbbképzés után az ELTE-n tanult, túl az ötvenen pedig befejezte a mesterképzési szakot.
Gecsei Edit nem akart túl patetikusnak tűnni, de őszintén elmondta, hogy miért választotta a tanári pályát. Célja a gyerekek sokoldalú személyiségfejlesztése, az életre nevelés az irodalom és a művészetek által, hogy a fiatalok szebbé tegyék a világot. Ahhoz, hogy megértsük egymást, meg kell tanítani  a gyerekeket a helyes kommunikációra. Ezen áll, vagy bukik a jövő nemzedék élete. Gecsei Edit ebben a folyamatban megtette a magáét, és még bőven vannak tervei.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play