Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Települések polgármesterei tanácskoztak Csornán

Hogy a fiókban lévő tervek valóra váljanak, tudatos tervezésre van szüksége a településeknek – hangsúlyozta a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. szakembere. A projektpartnerek nemrég Csornán tartották a megyei területfejlesztési tanácskozás zárórendezvényét.

A területfejlesztési koncepciók, programok, stratégiák készítése során a koordinációs projekt országszerte számos rendezvény megszervezésével, lebonyolításával segítette elő a készülő tervdokumentumok egyeztetését. Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda nyugat-dunántúli regionális igazgatója két olyan dolgot emelt ki a csornai rendezvényen, amelyek miatt fontosnak tartotta a tanácskozást: Jó ha tudják a települések, intézmények vezetői, hogy milyen fejlesztéseket terveznek a 2014-2020-as európai uniós költségvetés ciklusban, ugyanakkor közös elemzésnek vetik alá a koncepciójukat.
A premontrei rendházban megjelent vendégeket Fazakas Márton kormányzó perjel köszöntötte. Az atya megjegyezte: Ki-ki a maga módján, de az önkormányzat és az anyaszentegyház azonos érdekek mentén munkálkodik, hiszen ugyanúgy a közösségért dolgoznak. Kettejük törekvése sok ponton találkozik: A magyar vidék megérdemli, hogy az összefogás révén lelkiekben és gazdaságilag is felemelkedjen.
A térség polgármesterei a helyhatósági választások óta először találkoztak a csornai rendezvényen, s az előadások meghallgatásán túl lehetőséget kaptak a területfejlesztéssel kapcsolatos gondolataik kicserélésére.
A megyei közgyűlés 2014. szeptember 26-i ülésén elfogadott program tervdokumentumainak szakmai megfelelőségét a több körben elvégzett szakértői minőségbiztosítás, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal, valamint az Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete garantálja.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play