Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Települését a sportban és az önkormányzatnál vállalt tevékenységével szolgálja

Jakab Zoltán a Beledi Sportegyesület működésének több évtizedes, példaértékű támogatása, és a település sportéletének fellendítése érdekében végzett, kiváló szakmai munkájának elismeréseként Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérem kitüntetésben részesült.
Beled alpolgármesterének élete szinte mindig összefonódott a sporttal: eleinte aktív játékosként hódolt szenvedélyének, később pedig mint a Beledi Sportegyesület vezetőjeként vette ki a részét a csapatok irányításából. Közelebbről a labdarúgók szereplését ismeri, ezért televíziónknak bővebben ezzel kapcsolatban nyilatkozott. A  sportegyesület ügyvezető elnöke szerint azért terjesztették fel a díjra, mert  hosszú ideje foglalkozik a játékosok mindennapi problémáival. – Elég sokat teszek azért, hogy a munkahelyi, családi, akár lakhatási gondjaik is megoldódjanak – mondta a kitüntetett. Az önkormányzat tavaly még azt is bevállalta, hogy év közben módosítsa a költségvetését, csak indulhassanak a focisták a Megyei I. osztályú bajnokságon. A fiúk középmezőnyben való  stabil szereplésükkel hálálták meg a beléjük vetett bizalmat.

A szponzorok a beledi focistákat nemcsak a szívükkel, hanem a zsebükön keresztül is támogatják.
Jakab Zoltán a beledi sportolók sikereit az egész stáb eredményének tekinti, maga viszont mindent megtesz azért, hogy a jó játékosok ne menjenek el. A csapatösszetartás része, hogy a kiszemelt alanyokat ide tudják csábítani. – Én a körítést adom hozzá, biztosítva a kielégítő feltételeket. Nagy összefogást várok a belediektől, ami kezd kibontakozni – utalt arra, hogy egyre több  vállalkozó tartja fontosnak a labdarúgók támogatását. Nem nagyon találni olyan Megyei I. osztályú csapatot, amelyik olyan kis összegből tartaná fenn magát, mint a belediek. A kézilabdásokkal együtt osztoznak a mindössze évi 3 millió forinton. A beledi futballisták körülményei – az öltöző állapota és felszereltsége – még talán jobb is, a hasonló szintű egyesületeknél, viszont a pálya talaját meg kellene javítani. Jakab Zoltán szerint a játékosok méltányolják a rájuk irányuló figyelmet, és ha továbbra is bizonyítani szeretnének, akkor a mostanihoz hasonló eredményességet kell produkálniuk a második félévben. A fiatalok érzik, hogy nem érdemtelenül jutottak felsőbb kategóriába, ezért már maguk is igénylik a megyei I. osztályú rangadókat. Vezetőjük szintén „megszolgálta” a megyei elismerést, amit a pünkösdi fesztivál alkalmával adtak át neki.  Jakab Zoltánnak annál többet ér, hogy hazai környezetben vehette át a magas rangú megyei kitüntetést. A lokálpatrióta  nap mint nap lejátssza saját „mérkőzéseit”, hiszen sosem volt könnyű az emberekkel bánni, ráadásul úgy, hogy munkájával mindenki elégedett legyen. A Győr-Moson-Sopron Megye Emlékéremmel kitüntetett beledi alpolgármester még nagyon sokáig szeretne városáért dolgozni.
Beküldés dátuma: 2013. 06. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play